Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite îmbrățișează foarte repede sectorul criptomonedelor și vor deveni liderul global în acest domeniu

cryptocurrencynewsroom.com
criptomonede bitcoin electricitate

Avem câteva vești grozave care vin din Statele Unite despre industria criptomonedei luna aceasta, cu potențial mai multe vești bune care vor veni mai târziu în această toamnă. Pe 6 octombrie, Gary Gensler , șeful Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA, a confirmat în timpul unei audieri a Comisiei pentru Servicii Financiare a Camerei că autoritatea de reglementare nu va interzice criptomoneda , ceea ce ar putea deschide calea pentru ca cea mai mare economie din lume să devină globală. lider în dezvoltarea finanțelor descentralizate (DeFi) și a tehnologiilor blockchain, conform cointelegraph.com

Gensler, care a predat o clasă de criptomonedă la MIT, a mai spus că interzicerea criptomonedei nu intră în mandatul SEC și că singura modalitate de a interzice legal activele digitale ar fi prin intermediul Congresului. „Este o chestiune de cum obținem acest domeniu în protecția consumatorilor investitorilor pe care o avem și, de asemenea, lucrăm cu autoritățile de reglementare ale băncilor și alții – cum ne asigurăm că Departamentul de Trezorerie îl are în Anti-Spălarea Banilor, conformarea fiscală”, a spus Gensler. El a mai adăugat:

„Multe dintre aceste jetoane întrunesc testul de a fi un contract de investiții, o notă sau o valoare mobiliară.”

Autoritățile de reglementare din SUA nu vor interzice criptomonede

Anunțul SEC vine după ce președintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, a declarat pe 30 septembrie că autoritățile de reglementare nu intenționează să interzică bitcoin ( BTC ) și alte criptomonede în timpul mărturiei în Congres. Întrebat de reprezentantul Ted Budd, un avocat de lungă durată al sectorului criptomonedei și membru al Congressional Blockchain Caucus, dacă intenționează să „interzică sau să limiteze utilizarea criptomonedelor”, Powell a răspuns cu un răsunător „Nu. [Nu am] nicio intenție să le interzic.”

Majoritatea rapoartelor media pe care le-am citit sunt intitulate „SUA nu vor interzice criptomonedele”. Acest lucru este adevărat, dar asta înseamnă și ceva mult mai semnificativ: SUA vor permite criptomonedei să crească și vor îmbrățișa comunitatea pentru a fi implicată în procesul de discutare a modalităților mai bune de reglementare a industriei.

Când cea mai mare economie din lume anunță că va permite criptomonedei să existe cu industria financiară actuală - desigur, cu o reglementare adecvată - toate celelalte națiuni ar trebui să ia în considerare și să înceapă să ia în considerare deschiderea porților și reglementarea industriei într-un mod echitabil care să stimuleze inovare și contribuie la crearea de noi locuri de muncă.

SUA permit criptografiile pe măsură ce crește adopția

După cum am văzut, autoritățile de reglementare din SUA încorporează industria criptomonedelor în sistemul său financiar - permițând sistemului bancar tradițional să lucreze alături de noul sistem financiar descentralizat, care crește rapid. Acest lucru ar putea permite SUA să devină lider în dezvoltarea fintech, tehnologiile blockchain și chiar în părți mai neconvenționale ale finanțării descentralizate, cum ar fi asigurările, finanțarea comerțului și strângerea de fonduri.

Din punct de vedere al reglementării, comunitatea criptomonedelor și guvernul SUA trebuie să facă încă multă muncă pentru a identifica unde se aliniază interesul lor și cum pot lucra mai dur, luând, prin urmare, împreună o decizie inteligentă cu privire la modul de reglementare a industriei. inclusiv reglementarea monedelor stabile, schimburile descentralizate, derivatele criptomonedei și cultivarea randamentului, pentru a numi doar câteva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.