Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite lansează un avertisment dur, inclusiv pentru România: 'Rusia reprezintă o amenințare semnificativă!'

sua steag

Statele Unite au avertizat miercuri că vor trage la răspundere China dacă Rusia va obține câștiguri în Ucraina, după ce Beijingul și-a reînnoit angajamentele de a coopera cu Moscova în timpul unei vizite a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, în China. De asemenea, mai avertizează SUA, Rusia reprezintă un adevărat pericol pentru țările din regiune și nu trebuie subestimată: „Rusia a fost aproape complet retehnologizată”.

Kurt Campbell, secretarul de stat adjunct responsabil pentru remodelarea politicilor SUA față de Asia și practic numărul 2 la Departamentului de Stat al SUA, a declarat că pentru Statele Unite, menținerea păcii și stabilității în Europa este "misiunea noastră cea mai importantă din punct de vedere istoric".

Câștigurile forțelor armate rusești ar putea remodela Europa

În timp ce Moscova și-a intensificat ofensiva asupra Ucrainei pe fondul unui impas în Congresul SUA cu privire la mai mult ajutor militar pentru Ucraina, Campbell a avertizat că câștigurile rusești pe teren ar putea "schimba echilibrul puterii în Europa în moduri care sunt sincer inacceptabile". "Am informat direct China că, dacă acest lucru continuă, va avea un impact asupra relației dintre Statele Unite și China. Nu vom sta deoparte și vom spune că totul este în regulă."

El a declarat Comitetului Național pentru Relațiile SUA-China, o organizație educațională care promovează înțelegerea între Washington și Beijing, că vor vedea acest lucru nu numai ca activități rusești, ci ca "un set comun de activități susținute de China și, de asemenea, Coreea de Nord. Acest lucru este contrar intereselor noastre".

Campbell a răspuns la o întrebare despre vizita ministrului rus de externe Serghei Lavrov în China, marți, unde președintele Xi Jinping i-a spus despre disponibilitatea Beijingului de a intensifica coordonarea și cooperarea.

Campbell a relatat că administrația președintelui Joe Biden a informat oficialii chinezi în avans cu privire la informațiile care indică intenția președintelui rus Vladimir Putin de a invada Ucraina în februarie 2022. "Nu sunt sigur că ne-au crezut complet sau poate că au crezut că va fi ceva mai mic și nu o mișcare și o împingere totală", a spus Campbell.

Ajutorul Chinei pentru Rusia și avertismentul pentru regiune

Campbell a spus că China este îngrijorată să vadă eșecurile timpurii ale Rusiei și a lucrat pentru a reconstrui "setul divers de capabilități" al Moscovei. "La început, acesta a fost un efort defensiv. Nu au vrut să vadă o schimbare de regim".

Doi ani mai târziu, Campbell a adăugat: "Rusia a fost aproape complet retehnologizată și acum reprezintă o amenințare semnificativă în ofensiva sa împotriva Ucrainei (și) a regiunii vecine".

Statele Unite au amenințat în mod repetat cu sancțiuni dacă China ia măsuri mai substanțiale pentru a sprijini Rusia. Oficialii americani spun că Rusia a apelat din ce în ce mai mult la arme din Coreea de Nord și Iran, ambele sub sancțiuni grele, pentru a-și susține războiul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.