Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite nu se aşteaptă la un progres în discuţiile cu oficialii israelieni privind o operaţiune în Rafah

armata israel idf

Oficialii administrației Biden nu aveau "nicio așteptare" pentru un progres cu oficialii israelieni în ceea ce privește strategia pentru o potențială operațiune terestră în Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, a declarat un oficial american pentru CNN, infomează Rador Radio România.

Oficiali din ambele țări au participat luni la o întâlnire virtuală de două ore și jumătate, care a fost condusă de consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, și de consilierul pentru securitate națională al Israelului, Tzachi Hanegbi, și de ministrul pentru afaceri strategice, Ron Dermer, potrivit unui înalt oficial al administrației americane.

Casa Albă consideră că întâlnirea reprezintă o serie de conversații între aliați care vor continua în următoarele săptămâni, "nu este un punct final", a declarat oficialul pentru CNN.

Discuțiile de luni au loc după conversații la nivel de lucru între cele două țări și după o întâlnire care a avut loc săptămâna trecută între secretarul american al apărării Lloyd Austin și omologul său israelian, ministrul apărării Yoav Gallant. În urma acelei vizite, Pentagonul a declarat că Lloyd Austin a subliniat că Israelul "nu ar trebui să acţioneze fără un plan credibil și implementabil care să asigure siguranța și sprijinul umanitar pentru civilii refugiaţi" în orașul din sudul țării.

Administrația Biden a comunicat dorința sa fermă de a avea alternative la o operațiune militară majoră - sau o operațiune cât mai țintită posibil - în Rafah, unde s-au refugiat peste un milion de locuitori din Fâşia Gaza, a declarat un oficial american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.