Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite privesc cu precauție anunțul Ucrainei de a elibera Crimeea: 'Zelenski are responsabilitatea'

playtech.ro
Antony Blinken

Secretarul de Stat american, Antonie Blinken, a fost precaut cu privire la anunțurile guvernului ucrainean de a elibera toate teritoriile ocupate de Rusia, inclusiv Crimeea, relatează postul german de televiziune ZDF.

"Aceste decizii trebuie luate de Ucraina. Ucraina este o democrație. Președintele Volodimir Zelenski are responsabilitatea de a conduce țara", a declarat Blinken, potrivit unui raport preliminar al grupului media Funke. "Dar el trebuie să fie, de asemenea, deschis la voința ucrainenilor."

Împreună cu multe alte țări, SUA s-au angajat să sprijine Ucraina în apărarea integrității sale teritoriale, a suveranității și a independenței sale.

"Aceasta include o contraofensivă, care va începe probabil în săptămânile următoare”, a mai spus oficialul american.

Avertismentul Ucrainei

Ofițerii de informații ucraineni pregătesc "o mulțime de lucruri interesante" pentru armata rusă pe uscat, în aer și pe apă - potrivit unui mesaj postat pe Telegram de Direcția Principală de Informații (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev. Potrivit instituţiei, în ultimul an, "luptătorii (ucraineni, n.r.) sunt foarte pasionați de desfășurarea de operațiuni folosind aeronave". "Prin urmare, invadatorii să se pregătească: v-am distrus, vă distrugem și vă vom distruge! În regim non-stop! Zi și noapte! Pe uscat, în aer și pe apă! Nu există loc de pe Pământ unde să vă puteţi ascunde și să nu vă găsim pe toți cei care aţi provocat o astfel de durere Patriei noastre!" - a subliniat GUR, postând mai multe imagini video de la antrenamente şi operaţiuni la care participă militari ucraineni, relatează Rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.