Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În plin război dintre Rusia și Ucraina, SUA vor ajuta Australia să-şi intensifice producţia de rachete (oficiali)

ABC
australia army armata

În plin război dintre Rusia și Ucraina, SUA vor ajuta Australia să-şi intensifice producţia de rachete (oficiali)

Washingtonul îşi va consolida stocul de arme ajutând Australia să construiască o industrie de producţie de rachete, au declarat oficiali după discuţii la nivel înalt între cele două ţări sâmbătă, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

''Ne aşteptăm ca producţia de rachete să înceapă în Australia în decurs de doi ani, ca parte a unei baze industriale colective între cele două ţări', le-a declarat jurnaliştilor ministrul australian al Apărării, Richard Marles.

''Suntem foarte mulţumiţi de paşii pe care îi facem pentru a pune bazele unei producţii de arme ghidate şi muniţii explozive în această ţară'', a adăugat el.

În cadrul acestui proiect, Australia va dezvolta sisteme de rachete cu lansare multiplă ghidată (GMLRS).

Secretarul de stat american, Antony Blinken, şi şeful Pentagonului, Lloyd Austin, s-au deplasat la Brisbane pentru acest anunţ, care a făcut în urma discuţiilor cu Richard Marles şi cu ministrul australian de Externe, Penny Wong.

Washingtonul va colabora acum cu Australia pentru a-şi dezvolta industria internă de rachete, cu scopul de a asigura în viitor o filieră sigură pentru propriile forţe armate. Războiul din Ucraina a tensionat lanţurile de aprovizionare militare din Statele Unite, epuizând treptat stocurile de rachete şi alte muniţii.

Australia îşi consolidează în prezent propriile forţe armate, îndreptându-se către capacităţi de lovituri pe distanţe lungi pentru a ţine la distanţă potenţialii inamici, precum China.

Canberra a fost, de asemenea, de acord să reabiliteze bazele militare din nordul ţării, importante din punct de vedere strategic, astfel încât acestea să poată găzdui exerciţii de antrenament şi să permită rotaţia trupelor americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.