Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stație de carburant deținută de un membru al PNL, racordată ilegal la rețeaua de energie electrică /FOTO

Facebook
bransament

Au ieșit la iveală noi dezvăluiri în urma inspecțiilor realizate pe teren de către echipele SDEE (Distribuție Energie Electrică) Muntenia Nord-Sucursala Brăila. La începutul acestei luni, în cadrul unor inspecții, o echipă de la SDEE a identificat o problemă la o benzinărie aparținând firmei SC Comision Trade SRL, deținută de liberalul Florin Cîrligea, unul dintre cei mai înstăriți oameni de afaceri din județ.

Incidentul a avut loc la stația de carburanți din Piața Poporului nr. 1 din Municipiul Brăila (în intersecția cu strada Griviței, în apropiere de Piața Mare), unde angajații SDEE care efectuau verificarea instalației de alimentare și măsurare a energiei electrice au descoperit un cablu de racordare improvizat. În momentul inspecției, s-a constatat că energia electrică consumată nu era înregistrată sau facturată, deoarece era alimentată printr-un circuit monofazat neautorizat. Acest lucru este menționat în detaliu în procesul verbal întocmit la momentul controlului, conform Mihaeladanpres.ro.

În data de 7 august, MD Press a făcut o cerere de informații publice către SDEE Brăila, conform Legii 544/2001, pentru a confirma datele obținute din surse. Conform informațiilor, răspunsul trebuia să fie avizat de conducerea centrală a societății.

Întrucât nu a sosit un răspuns oficial de la autorități cu privire la un subiect de real interes pentru opinia publică, jurnaliștii de la MD Press l-au contactat pe Florin Cîrligea și i-au solicitat opinia cu privire la acest subiect.

„Noi avem contract cu o firmă autorizată ANRE, care a făcut lucrarea. Nu mă interesează ce a făcut acea firmă. Responsabilitatea îi aparține acelei firme – și nu e doar punctul meu de vedere, ci alt tuturor, inclusiv al societății Electrica.

S-a întocmit o comisie săptămâna trecută, s-au luat declarații și s-a stabilit un prejudiciu de 1.723 de lei. Plătim noi suma și apoi o recuperăm de la acea firmă.

Noi avem contract cu acea firmă; eu nu mă bag la instalații electrice, nu știu ce a făcut. Am administrator, avem o grămadă de treabă, iar eu, personal, chiar nu mă ocup de toate astea. Cert este că acel container pe care l-am pus noi provizoriu acolo a consumat curent nefacturat. Restul stației era pe contor normal. A fost greșeala firmei care s-a ocupat de treaba asta, nu am eu nicio treabă cu ce s-a întâmplat”, a spus Florin Cârligea.

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.