Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statistică ALARMANTĂ: doar într-un an ambulanțele din Cluj au staționat din cauza defecțiunilor trei ani de zile cumulat

www.realitatea.net
ambulanță accident

Ambulanţele ISU Cluj au staţionat cumulat, în 2018, peste 1.100 de zile, din cauza defecţiunilor, motiv pentru care, anul trecut, a scăzut numărul intervenţiilor, informează Agerpres.

Citește și: OFICIAL - Școlile din România rămân deschise în timpul epidemiei de gripă

"Anul trecut am înregistrat o scădere cu aproape 1.000 a numărului intervenţiilor, faţă de 2017, deoarece parcul de ambulanţe SMURD este învechit, multe ambulanţe fiind scoase din intervenţie. Aceasta este una dintre cauzele reducerii intervenţiilor în 2018, astfel că se pune o presiune pe noi din punctul de vedere al mijloacelor de intervenţie - stingere a incendiilor şi acordarea de ajutor medical calificat. În 2018, am fost în imposibilitatea de a menţine în intervenţie toate ambulanţele SMURD, astfel că am avut 1.195 de zile, ceea ce înseamnă, cumulat, peste trei ani în care una sau mai multe ambulanţe SMURD au fost scoase din intervenţie. În luna mai, de exemplu, am avut şase ambulanţe în acelaşi timp scoase din intervenţie, din cele 12 pe care le avem, ceea ce înseamnă că jumătate nu au funcţionat", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful ISU Cluj, Ion Moldovan.

El a mai spus că 32% dintre autovehiculele de intervenţie ale ISU Cluj au norma de exploatare depăşită şi 43% la grupa transport.

Citește și: Date ALARMANTE de la INSP: Numărul infecțiilor respiratorii a crescut cu peste 50% față de sezonul trecut

"Unitatea are o lipsă de 84 de autovehicule şi autospeciale, 12 bărci/ambarcaţiuni şi 23 de remorci de transport ambarcaţiuni", a adăugat Ion Moldovan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.