Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statistică ÎNFIORĂTOARE: Unul din opt decese este legat de poluare, în Europa

Realitatea Plus
poluare

Factorii de mediu, precum poluarea aerului şi valurile de căldură exacerbate de schimbările climatice, contribuie la aproximativ 13% din totalul deceselor din Europa, a anunțat marţi Agenţia Europeană de Mediu (AEM), anunță MEDIAFAX.

Un total de 630.000 de decese în cele 27 de ţări ale Uniunii Europene plus Marea Britanie au fost atribuite unor factori de mediu în 2012, ultimul an pentru care sunt disponibile date, a anunțat agenția într-un raport.

Citește și: Scandal de proporții! USR-PLUS sare la gâtul PNL. Alianța se teme de ‘inventarul traseiștilor’ făcut de liberal

Poluarea aerului este cel mai mare risc pentru sănătate în Europa, contribuind la peste 400.000 de decese premature în fiecare an. Expunerea prelungită la poluanţi poate provoca diabet, boli pulmonare şi cancer, iar dovezile timpurii sugerează că poluarea aerului poate fi legată de rate mai mari de deces în rândul pacienţilor cu COVID-19.

Nivelurile de poluare ale Europei au scăzut pe fondul carantinei impuse în timpul pandemiei de coronavirus, dar scăderea este de aşteptat să fie temporară, iar majoritatea ţărilor din UE nu îşi vor îndeplini obiectivele de reducere a poluanţilor atmosferici în următorul deceniu.

Agenția Europeană de Mediu a anunțat că pandemia de coronavirus a evidenţiat legătura dintre mediu şi sănătatea umană, demonstrând riscul crescut de transmitere a bolilor de la animale la oameni ca urmare a degradării mediului.

Citește și: Document-bombă! Eugen Teodorovici i-a transmis fostului premier Viorica Dăncilă că majorarea pensiilor nu e sustenabilă

„COVID-19 a fost un alt apel de trezire, care ne-a făcut extrem de conştienţi de relaţia dintre ecosistemele noastre şi sănătatea noastră”, a declarat şeful UE pentru sănătate Stella Kyriakides. Comisia Europeană a propus măsuri pentru a face agricultura mai sustenabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.