Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statistică îngrijorătoare pentru traficul din Bucureşti. Anunţul primarului general

trafic

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că nu renunţă la introducerea culoarelor unice în transportul din Bucureşti, aceasta fiind una dintre măsurile planificate pentru perioada 2016-2030. Situaţia traficului din Bucureşti este agravată de ritmul alert în care creşte numărul autovehiculelor: în primele patru luni ale anului 2017, au fost înmatriculate în Bucureşti şi localităţile limitrofe nu mai puţin de 30.000 de maşini.

Vezi şi: Răscoala miniștrilor împotriva premierului: Blochează Programul de guvernare/ SURSE

Vezi şi: Scandal URIAȘ în MAI după apariția unor imagini REVOLTĂTOARE

Primarul Gabriela Firea a avut o şedinţa de lucru cu reprezentanţii direcţiilor de transporturi şi utilităţi din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru a stabili modul de implementare a măsurilor conexe care vor însoţi introducerea culoarelor unice pentru transportul în comun în Capitală.

„Nu se pune în niciun caz problema să renunţăm la culoarele unice. Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, un document strategic de planificare a transportului în regiunea Bucureşti-Ilfov, realizat sub coordonarea BERD, precizează clar că una dintre măsurile care duc la creşterea mobilităţii este realizarea acestor benzi destinate transportului public. Vom acţiona să facem această măsură cât mai eficientă, astfel încât efectele benefice să fie mai mari decât neajunsurile, aplicând în această perioada un set de măsuri complementare care să ajute la decongestionarea traficului.

Din orice perspectiva am privi însă problema traficului, realitatea este una singură: avem înmatriculate în Bucureşti, la final de aprilie, 1,274 milioane de autovehicule, plus alte 155.000 înmatriculate în Ilfov. Faţă de finalul anului trecut se înregistrează, în doar 4 luni, o creştere a parcului auto din zona metropolitană Bucureşti de peste 30.000 de unităţi. La acestea se adaugă autovehiculele, deloc puţine, care tranzitează zilnic Bucureştiul, precum şi cele înmatriculate în alte judeţe sau alte ţări ale căror proprietari locuiesc, de fapt, aici.

Prin urmare, fără măsuri de descurajare a traficului rutier, vom avea în foarte scurt timp un oraş complet blocat. Pentru început avem în vedere doar măsuri care să stimuleze conformarea voluntară, de genul încurajării transportului în comun sau a celui ecologic, dar în perspectiva nu excludem şi alt gen de măsuri”, a declarat Gabriela Firea.

Principalele proiecte ale Municipiului Bucureşti care vizează fluidizarea traficului rutier în zona Bucureşti-Ilfov sunt incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 şi vizează:

· introducerea de benzi de circulaţie cu prioritate pentru transportul public pe o distanţă de 25 km;

· achiziţia a : 100 troleibuze, 100 de tramvaie şi 400 de autobuze, pentru început. Proiectul mai presupune şi modernizarea infrastructurii de tramvai şi extinderea acesteia cu 41 km de cale dublă, precum şi reabilitarea a aproximativ 1800 de staţii,

· construcţia de parcări de tip Park & Rîde la punctele cheie de intrare în oraş,

· construcţia de parcări subterane,

· amenajare şi lărgire Prelungirea Ghencea,

· lărgire str. Jandarmeriei,

· reconfigurarea întregii zone de birouri Pipera - str. Fabrică de Glucoză, str. D. Pompeiu, str. Petricani, str. Andronache, sos. Colentina,

· amenajarea infrastructurii utilitare pentru biciclete (piste şi locuri de parcare), precum şi extinderea sistemului de închiriere biciclete (bike-sharing),

· crearea de noi zone cu prioritate pentru pietoni şi biciclişti în centrul oraşului, concomitent cu modernizarea spaţiul urban public şi îmbunătăţirea condiţiilor de accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusă,

· regândirea şi extinderea sistemului de management al traficului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.