Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statistică senzaţională a Simonei Halep: Cum s-a schimbat jocul româncei

Guliver/GettyImages
Simona Halep

Simona Halep este percepută ca o jucătoare eficientă şi dominantă în schimburile lungi de mingi, notează site-ul turneului Australian Open, însă statistica modifică această imagine.

La Melbourne, până în semifinale, Halep a câştigat 273 de puncte şi a pierdut 182 (diferenţă pozitivă - 91) în "raliurile" mai scurte de patru schimburi de mingi. Aşteptarea este ca atunci când "raliul" depăşeşte patru schimburi, Halep să devină mai dominantă, însă nu este cazul, situaţia fiind de 168 - 168. "Halep pune în practică cu succes în acest an o strategie de , pentru că lungi nu i-au adus niciun avantaj până acum", a scris sursa citată.

Şi acestă situaţie fost clară în meciul de miercuri, cu sportiva cehă Karolina Pliskova, în care a înregistrat 43 de puncte câştigătoare, faţă de numai 29 pierdute, în 0-4, situaţii favorabile de obicei sportivei cehe. Însă, în semifinale, Simona Halep va avea de înfruntat o jucătoare din altă categorie, Angelique Kerber, care are o statistică de 139-103, în 5+.

Cu Pliskova, strategia care i-a adus victoria Simonei Halep a fost de a ataca permanent lovitura de dreapta a jucătoarei cehe, plan care a început să funcţioneze în ultimul moment, înainte ca rivala să se desprindă pe tabelă.

"Atacă lovitura de dreapta, în special larg, spre exterior. Clăteşte. Repetă. Pliskova a comis doar nouă greşeli neforţate cu reverul. Nu asta a fost partea asupra căreia Halep şi-a concentrat atenţia. Halep s-a dus după lovitura de dreapta a adversarei, care a comis 16 greşeli neforţate şi şapte forţate. Aceste 23 de erori i-au oferit Simonei Halep posibilitatea unei strategii repetitive câştigătoare, care a înclinat complet balanţa în meci. Puţin câte puţin, Halep a putut să pună presiune pe lovitura de dreapa a Karolinei Pliskova, cu profunzime şi direcţie şi, puţin câte puţin, o situaţie ce părea fără ieşire (n.r. - la 0-3), s-a evaporat şi dominaţia de pe linia de fund a înlocuit-o. Halep a câştigat o proporţie impresionantă de 65 la sută (44/68) din punctele jucate de pe linia de fund, iar Pliskova, imbatabilă în primele 14 minute, doar 32 la sută (22/69). A fost o uluitoare întosătură a situaţiei", a arătat sursa citată.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-2, în 72 de minute, pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6.

În penultimul act, Halep va evolua, joi, după ora 07.00, cu sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21, care a trecut, tot miercuri, cu scorul de 6-1, 6-2, în 51 de minute, pe americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17. Kerber este pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne, după ce a câştigat ediţia din 2016. În acelaşi an, Kerber s-a impus şi la US Open.

Halep şi Kerber s-au întâlnit de opt ori până în prezent, fiecare impunându-se în patru partide. Însă ultimele lor meciuri au avut loc în 2016. În acel an, ele au jucat cinci partide, din care Kerber a câştigat patru.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Anterior, cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne era calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Simona Halep a atins acum faza semifinalelor la toate turneele de grand slam. Ea a mai jucat în penultimul act al unui turneu "major" la French Open (2014 şi 2017), la Wimbledon (2014) şi la US Open (2015), conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.