Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Staţiunea Buziaş se promovează cu cea mai lungă colonadă din Europa, construită pentru împăratul Franz Iosef şi împărăteasa Sisi

debanat.ro
Staţiunea Buziaş

Cea mai lungă colonadă din Europa, construită la Buziaş în anul 1875 pentru împăratul Franz Iosef şi împărăteasa Sisi, se pregăteşte să primească turiştii în anul 2023, când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană, iar actualul sezon estival este un bun prilej pentru promovarea staţiunii balneoclimaterice, inclusiv prin evenimente culturale, gastronomice şi de divertisment.

Directorul executiv al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) în judeţul Timiş, Delia Barbu, a anunţat că sâmbătă, 25 iunie, este programat un moment de teatru, care reproduce fragmentul de istorie în care s-a născut Colonada din Buziaş, protagonişti fiind cei doi soţi imperiali, în timp ce muzica de fanfară îi va însoţi cu un concert de promenadă, potrivit Agerpres.ro.

"La doar 30 de kilometri de Timişoara, unde se poate ajunge şi cu trenul, plecând din Gara de Nord Timişoara, staţiunea Buziaş este pregătită să-şi primească oaspeţii, sâmbătă. Nu vor lipsi degustările de vin de Silagiu, preparate locale servite în Crama Aramic, la prânz, un spectacol de muzică populară şi dansuri tradiţionale interpretate de membrii Ansamblului Izvoraşul. Sunt pregătite mai multe evenimente de promovare turistică organizate de municipalitate cu scopul de a creşte numărul de vizitatori în zonă", spune Delia Barbu.

Activităţile încep la ora 11,00, în parc, unde se va încropi un târg al mai multor producători locali din zonă - apicultori, crescători de mangaliţa, producători de pâine - care vor oferi gratuit spre degustare produse locale, însoţite de vinuri de Silagiu. Ziua se va încheia cu un spectacol de muzică populară.

Acţiunea de promovare a oraşului Buziaş face parte din Proiectul de promovare turistică a Banatului de sud, de sud-vest, a Banatului Montan şi a Clisurii Dunării de Caraş-Severin, derulat de Asociaţia Mariam Med.

Staţiunea Buziaş face parte din Ruta Naţională Cultural Turistică "Pe urmele împărătesei Sisi".

La 2 septembrie 1898, împăratul Franz Joseph, înconjurat de o suită de miniştri şi generali austrieci, a coborât în gara Buziaş. Din această clipă istorică, modesta localitate de pe apa Surgaşului începe să cunoască faimă şi strălucire. Pentru 50 de ani, "Perla Banatului" va fi şi "perla" Europei Centrale, prin frumuseţe şi eleganţă, până în 1948. Un loc cu un aer considerat miraculos, cu ape şi emanaţii de gaze benefice sănătăţii, staţiunea era în acea perioadă în rând cu localităţi similare ca Karlovy Vary, de pe Coasta Dalmaţiei sau din Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.