Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statuia lui Dani Alves din oraşul său natal, vandalizată

www.digisport.ro
Dani Alves

Statuia în mărime naturală a fotbalistului brazilian Dani Alves din oraşul său natal Juazeiro, care îi aducea un omagiu celui mai faimos cetăţean al său, a fost din nou ţinta unor acte de vandalism de către necunoscuţi care protestează faţă de această distincţie acordată unei persoane condamnate pentru viol, informează EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit presei locale, statuia a fost descoperită miercuri pătată cu vopsea albă, la două zile după un alt incident, în care capul i-a fost acoperit cu o pungă neagră şi înfăşurat cu bandă adezivă tot în semn de protest.

Atacurile s-au produs după ce joia trecută justiţia spaniolă l-a condamnat pe Dani Alves, fostul jucător al echipei FC Barcelona, la o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru violarea unei tinere în capitala Cataloniei, la sfârşitul anului 2022.

Statuia atacată, opera sculptorului Leo Santana, îl reproduce pe Alves purtând tricoul naţionalei Braziliei şi controlând mingea cu piciorul.

Un grup de locuitori din Juazeiro a solicitat municipalităţii să retragă statuia, inaugurată în decembrie 2020 într-o piaţă centrală a oraşului din statul Bahia.

Mişcarea de protest împotriva lui Alves a început iniţial pe reţelele de socializare, dar a căpătat ulterior proporţii cu revendicări în faţa municipalităţii.

Primăria din Juazeiro a anunţat că va organiza o reuniune pentru a studia această petiţie.

Tribunalul din Barcelona l-a condamnat pe internaţionalul brazilian la patru ani şi jumătate de închisoare, cinci de libertate condiţionată şi nouă de distanţare faţă de victimă, pe care trebuie să o despăgubească cu 150.000 de euro pentru infracţiunea de agresiune sexuală.

În vârstă de 40 de ani, Dani Alves este unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din istorie. E la cucerit 23 de trofee alături de FC Barcelona, la care a evoluat între 2008 şi 2016.

În cursul carierei sale, brazilianul a mai jucat la Sevilla FC, Juventus Torino, Paris Saint-Germain şi Sao Paulo FC, iar în momentul arestării sale se afla sub contract cu echipa mexicană Pumas UNAM, care l-a concediat imediat după apariţia acuzaţiilor împotriva sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.