Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul a recuperat 50 de milioane de lei de la Romaero, în urma restructurării

www.romaero.com
Romaero

Romaero a obținut aprobarea ANAF pentru implementarea planului de restructurare prin OG6 și, pe lângă cei 50 mil. de lei recuperați deja, statul român urmează să mai încaseze încă 77 mil. de lei din totalul datoriei istorice pe parcursul implementării planului.

Restructuarea Romaero are loc sub îndrumarea echipei CIT Restructuring, companie fondată de CITR, parte din Impetum Group, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Nicușor Dan își primește binecuvântarea din SUA: întâlnire cu ambasadorul american

Aceasta este cea mai mare sumă recuperată de stat până acum într-o astfel de procedură.

Aplicând restructurarea prin OG6, Romaero a beneficiat de anularea a 50% din debitul principal, respectiv 100% din accesoriile acumulate de-a lungul timpului, ceea ce reprezintă o reducere a îndatorării cu peste 255 mil. de lei. Astfel compania devine bancabilă, având toate premisele pentru a se însănătoși. Totodată, pentru prima oară în ultimii 12 ani, Romaero nu mai are nicio datorie scadentă față de bugetul stat, ceea ce înseamnă că va putea participa la toate licitațiile publice organizate de instituțiile publice românești, printre care și MApN.

Aplicarea planului de restructurare creează posibilitatea demarării unui plan de investiții de peste 200 mil. de lei, pregătit deja de Romaero cu ajutorul CIT Restructuring pentru următorii 5 ani.

Citește și: Atac sângeros în oraşul canadian Quebec - 7 victime! Poliţia a anunţat că a arestat un suspect

„Companiile românești cu datorii la bugetul de stat primesc o nouă șansă la restructurare. Este o oportunitate binevenită, mai ales în contextul în care jumătate din companiile de impact românești de află în dificultate, iar această criză cu siguranță că a sporit nevoia de restructurare. Acum este momentul optim pentru companiile cu datorii bugetare să acționeze pentru un nou start în business și să se redreseze. Procedura de notificare a intenției de a beneficia de OG6 se redeschide în intervalul 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021, astfel companiile cu datorii istorice acumulate la bugetul de stat mai au timp pentru a accesa o astfel de facilitate”, a afirmat Adrian Lotrean, Senior Partner CIT Restructuring, o companie CITR, parte din Impetum Group.

Romaero este cea mai mare companie de stat din industria aerospațială și de apărare românească, prezentă pe piată de peste o sută de ani și care își desfășoară activitatea în două domenii economice: servicii de întreținere și reparații pentru aeronave de transport civile și militare și respectiv producție industrială de aerostructuri și componente ale acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.