Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul a respins cererea Fondului Proprietatea: Nuclearelectrica nu va distribui dividende suplimentare anul acesta

nuclearelectrica

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri a respins, joi, în adunarea acționarilor Nuclearelectrica (SNN), cererea Fondului Proprietatea (FP) care se referă la distribuirea de dividende suplimentare de 512,57 milioane de lei, potrivit unui raport remis Bursei de Valori București (BVB), anunță MEDIAFAX.

"În urmă dezbaterilor, actionarii Societății hotărăsc următoarele: (...) 2. Respingerea distribuirii sumei de 512.573.546,7 lei din rezultatul reportat al societății, sub formă de dividende suplimentare, respectiv a valorii dividendului suplimentar brut pe acțiune în valoare de 1,7 lei, a datei plății dividendelor, respectiv dată de 31.01.2020 și a modalităților de plata, prevăzute în nota prezentată acționarilor”.

Citește și: Guvernul Orban `creşte vârsta de pensionare`!

Nuclearelectirca a anunțat, recent, că solicitarea Fondului Proprietatea de distribuire a dividendelor suplimentare pune în pericol rezliarea proiectelor de investiții ale Nuclearelectrica și afectează grav potențialul de implementare al Retehnologizarii Unității 1.

Fondul Proprietatea a cerut și de la Hidroelectrica dividende suplimentare de 1,25 miliarde de lei, cerere pe care ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care deține 80% din companie, a respins-o în 17 decembrie.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 82,5% din producătorul de energie nucleară ce operează Centrala de la Cernavodă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.