Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic la mai puțin de 100 de km de Bagdad

ramadi iraq

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a afirmat duminică seară că a preluat controlul total asupra oraşului irakian Ramadi, situat la circa 100 de kilometri vest de Bagdad, o înfrângere serioasă pentru forţele proguvernamentale, scrie AFP. 

SI a revendicat această victorie pe forumuri jihadiste. "Allah a permis soldaţilor califatului să cureţe întreg oraşul Ramadi", a scris gruparea, adăugând: "ei au preluat controlul oraşului, împreună cu batalioanele de tancuri şi lansatoare de rachete care se găseau acolo, precum şi centrul de comandament al operaţiunilor (din provincia Al-)Anbar". 

"Zeci (de membri ai forţelor proguvernamentale) au fost ucişi şi sute de renegaţi au fugit", şi-a exprimat satisfacţia SI, făcând referinţă cu termenul "renegaţi" la luptătorii triburilor sunnite aliate ale guvernului. 

Cu puţin timp înainte, purtătorul de cuvânt şi consilierul guvernatorului provinciei, Mouhannad Haimour, a anunţat pierderea centrului de comandament al forţelor de securitate din Ramadi, fapt ce a permis SI să preia controlul efectiv asupra oraşului. 

Premierul irakian, Haider al-Abadi, le-a ordonat duminică trupelor sale "să îşi menţină poziţiile şi să nu permită Daech (acronim al SI în arabă) să îşi extindă controlul asupra altor sectoare", a declarat purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, Saad al-Hadithi, care a promis trimiterea de întăriri la Ramadi.AGERPRES

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.