Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic revendică atacul ucigaș soldat cu 20 de morți în Filipine

statul islamic

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat dublul atentat care a ucis, duminică, cel puţin 20 de persoane în timpul unei slujbe într-o catedrală din sudul statului Filipine, a anunţat Amaq, agenţia de presă a SI, citată de Reuters şi AFP, informează Agerpres.

Prima explozie s-a produs în catedrala din Jolo, din provincia Sulu, şi a fost urmată de o doua în parcarea din apropiere, când la faţa locului au venit militarii, au anunţat oficiali locali.

Atacul a fost unul din cele mai sângeroase din ultimii ani în această regiune marcată de multă vreme de instabilitate şi bastion al organizaţiei islamiste Abu Sayyaf.

Citește și: Secretarul general al NATO îi dă dreptate lui Trump: 'Apelul de majorare a contribuţiilor statelor membre a funcţionat'

El a intervenit la două zile după anunţarea aprobării masive, printr-un referendum desfăşurat lunea trecută, a creării regiunii autonome Bangsamoro, în cadrul procesului de pace cu insurecţia musulmană. Deşi Sulu a fost una dintre cele câteva zone care au respins autonomia, provincia tot va face parte din noua entitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.