Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic revendică atentatele antişiite de la Kabul

isis oil petrol

Organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat miercuri atentatele antişiite de la Kabul, în care au murit 17 oameni potrivit celui mai recent bilanţ, în două moschei şiite unde era celebrată Ashura, principala sărbătoare din calendarul şiit, informează AFP. "Stat Islamic din provincia Khorasan revendică atacul împotriva pelerinilor şiiţi din moscheea Karte Sakhi din Kabul, în ziua celebrării Ashura" în capitala afgană, a anunţat gruparea într-un comunicat publicat pe reţeaua Telegram.

Potrivit site-ului specializat "SITE Intelligence Group" care raportează acest comunicat, revendicarea a fost difuzată de asemenea pe Twitter şi de agenţia de propagandă a SI, Amaq. Conform organizaţiei jihadiste, "combatantul Ali Jan a devastat locurile (moscheile) cu armă automată şi cu grenade, înainte de a-şi activa centura cu explozivi". În schimb, bilanţul din comunicatul SI, de 14 morţi, este inferior celui anunţat miercuri după-amiaza de Ministerul de Interne afgan - 17 morţi. De asemenea, SI nu menţionează al doilea atac, survenit, potrivit autorităţilor afgane, simultan celui dintâi, într-o moschee şiită din Kabul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Sediq Sediqqi, primul atac a fost comis de "un atacator deghizat în militar, care a deschis focul" asupra pelerinilor. "În acelaşi moment, un al doilea bărbat a intrat într-o moschee apropiată, în Karte Shar, luând ostatici", a adăugat Sediqqi. În ambele cazuri, atacatorii au fost lichidaţi de forţele speciale", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.