Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic revendică atentatul împotriva unui post de poliţie din Irak

isis

Organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat joi atentatul asupra unui post de poliţie din Abu Ghraib, situat la 15 km vest de Bagdad, soldat cu cel puţin cinci morţi, între care un colonel de poliţie, şi 14 răniţi, relatează AFP. Organizaţia ultraradicală sunită a revendicat deja trei atentate cu vehicul capcană comise miercuri şi care s-au soldat cu cel puţin 94 de morţi şi 150 de răniţi, fiind cea mai sângeroasă zi din capitala irakiană în acest an. Potrivit unor surse de securitate, atacul împotriva postului de poliţie de la Abu Ghraib a fost comis de doi kamikaze şi de alţi atacatori, conform Agerpres.

 

Miercuri, două atentate cu maşină-capcană au vizat civili în două cartiere din Bagdad, provocând moartea a cel puţin 30 de persoane, după ce o explozie în cartierul şiit Sadr City, din nordul capitalei irakiene, s-a soldat în cursul dimineţii cu cel puţin 64 de morţi.

 

Recenta intensificare a atentatelor la Bagdad a sporit criticile împotriva prim-ministrului Haider al-Abadi, confruntat deja cu o criză politică pe fondul tentativelor de remaniere a guvernului său, în cadrul eforturilor anticorupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.