Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic revendică un atac asupra unei tabere militare din Niger

teroristi jihadisti statul islamic

Militanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) au revendicat un atac asupra unei tabere militare în vestul Nigerului soldat cu 71 de morţi în rândul personalului militar, relatează dpa potrivit Agerpres

Agenţia de ştiri a grupării islamiste Amaq a difuzat o declaraţie joi, potrivit căreia luptători ai Statului Islamic au atacat în urmă cu două zile o tabără militară din Inates, un oraş în apropierea graniţei cu Mali.

''Au avut loc ciocniri în care foşti membri ai armatei nigeriene dețin arme medii şi grele care ucid în jur de 100 de persoane şi
rănesc alte zeci", se arată în comunicat.

Militanţi ai Statului Islamic au incendiat posturi în interiorul taberei şi au confiscat arme, se arată în declaraţie. Marţi seara, atacatori înarmaţi s-au apropiat de tabără, în timp ce soldaţi se pregăteau pentru rugăciunile de seară, conform unei surse locale.

Asaltul asupra taberei a fost al doilea în mai puţin de şase luni după ce 18 soldaţi au fost ucişi într-un atac, în iulie, care a fost revendicat de Statul Islamic în provincia Africa de Vest, din cadrul grupării teroriste Boko Haram.

Grupurile teroriste islamiste sunt în special active în vestul Nigerului, în apropiere de graniţele cu Mali şi Burkina Faso. Unele dintre ele au legături cu Al-Qaida, în timp ce altele au legătură cu Statul Islamic.

Atacul de marţi l-a determinat pe preşedintele Issoufou Mahamadou să-şi întrerupă vizita în Egipt, unde a participat la o conferinţă privind pacea, securitatea şi dezvoltarea durabilă în Africa. Biroul său a numit atacul o ''tragedie'', potrivit unui mesaj postat pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.