Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Major al Ucrainei admite că Rusia câștigă teritorii în est / ISW: 500 de kilometri pătrați pierduți în contraofensiva armatei ruse

Ukrainian Defense Ministry Press Service/AP
razboi ucraina

Trupele ruse au lansat noi atacuri în estul Ucrainei joi, cu lupte grele raportate în apropierea oraşelor aproape distruse Avdiivka şi Bahmut, care au venit după o nouă rundă de atacuri cu rachete şi drone peste noapte, informează dpa, conform Agerpres.

În raportul său zilnic despre situaţia de pe front, Statul Major al Ucrainei a enumerat 11 avansări ale forţelor ruse înspre patru localităţi.

De-a lungul întregii linii a frontului, de la sud până în partea de est a Ucraina, au izbucnit 48 de bătălii, conform raportului, care a menţionat şi atacuri aeriene şi de artilerie ruseşti în apropiere oraşul Harkov.

Suplimentar, Institutul pentru Studiul Războiului a transmis într-un raport că Rusia a cucerit 505 kilometri pătrați din teritoriul Ucrainei de la începutul operațiunilor ofensive din toamna trecută. De asemenea, în perioada 1 ianuarie – 28 martie, trupele ruse au capturat cu aproape 100 de kilometri pătrați mai mult decât în ​​ultimele trei luni ale anului trecut.

Analiștii militari sugerează că acest ritm de avans se poate datora unei combinații dintre lipsa de arme în rândul ucrainenilor și condițiile meteorologice mai favorabile iarna decât toamna. ISW a precizat însă că această ușoară creștere a ratei de avans al Rusiei nu reflectă o amenințare la adresa succesului operațional al Rusiei.

Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică

Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea oraşului Dnipro din centrul Ucrainei, cel puţin o persoană fiind rănită, informează dpa, citându-l pe guvernatorul regional.

"Scopul principal al inamicului este poporul nostru şi obiective vitale ale populaţiei", a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lîsak. Lîsak nu a clarificat despre ce tip de atac este vorba, dar comentatori de pe Telegram au indicat că au fost folosite rachete şi au fost raportate explozii în zonă.

Un blogger din afara oraşului Kamianske, un oraş-port de peste 200.000 de locuitori cu o centrală hidroelectrică aflată în amonte de râul Nipru, a raportat un crater de patru metri adâncime şi zece metri lăţime în district.

Forţele ruse au organizat în ultimele săptămâni lovituri pe scară largă asupra unor obiective de infrastructură energetică, inclusiv un atac masiv pe 22 martie, descris de Kiev ca fiind cel mai mare astfel de asalt de la invadarea forţelor ruse, în februarie 2022

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.