Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Major al Ucrainei: Trupele ruse încearcă să avanseze în cinci direcții

ik.imagekit.io
razboi ucraina

În cea de-a 421-a zi a războiului, trupele ruse desfășoară operațiuni ofensive în direcțiile Liman, Bahmut, Avdiivka, Marin și Shakhtar, a transmis joi Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, conform Ukrainskaia Pravda.

„În cursul zilei, inamicul a efectuat 17 lovituri aeriene și a lansat 33 de atacuri cu rachete asupra pozițiilor trupelor noastre și a zonelor populate. Există morți și răniți în rândul populației civile. Principalele eforturi ale inamicului sunt concentrate pe desfășurarea de acțiuni ofensive în direcțiile Lyman, Bakhmut, Avdiiv, Marin și Shakhtar. Peste 40 de atacuri inamice au fost respinse. Cele mai aprige bătălii se duc pentru orașul Bakhmut”, conform armatei ucrainene.

Aviația Forțelor de Apărare ale Ucrainei a lovit zonele de concentrare a personalului, armelor și echipamentelor militare ale rușilor, iar unitățile de trupe de rachete și artilerie au lovit 3 puncte de control inamic în timpul zilei de joi.

Anumite unități ale Forțelor Armate ale Republicii Belarus continuă să îndeplinească sarcini în zonele de frontieră cu Ucraina, mai spune Statul Major ucrainean. Prezența militară a rușilor este menținută în regiunile Bryansk, Kursk și Belgorod de la granița cu Ucraina.

Unele unități ale trupelor teritoriale ale Forțelor Armate ale Federației Ruse continuă să se afle pe teritoriul Belarusului.

De asemenea, armata rusă continuă să desfășoare operațiuni defensive în zonele Zaporojie și Herson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.