Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Major Rus ar fi suspendat trimiterea de noi unități pe front. Soldații ar refuza să lupte

Epoch Times
soldati rusi transee

Comandamentul militar al Federației Ruse a încetat să mai trimită noi unități în Ucraina în urma unei contraofensive ucrainene dramatice care a remodelat războiul și a zdruncinat Moscova, a declarat luni Statul Major al forțelor armate ale Ucrainei, relatează The Guardian și Ukrainska Pravda.

„Comandamentul militar al Federației Ruse a suspendat trimiterea de noi unități, deja formate, pe teritoriul Ucrainei”, au declarat oficialii pe pagina de Facebook a Statului Major.

„Situația actuală din teatrul de operațiuni și neîncrederea față de comandamentul superior au forțat un număr mare de voluntari să refuze categoric perspectiva serviciului în condiții de luptă”, se mai spune în comunicat.

„Situația este afectată de informații despre numărul real al morților, în timp ce pierderile de la companiile militare private și cele mobilizate din teritoriile ocupate temporar nu sunt luate în considerare. Situația se înrăutățește din cauza atitudinii generale față de proprii răniți. În special, în spitalele rusești, diagnosticele și natura rănilor de luptă sunt simplificate în mod deliberat și nu se acordă timp pentru reabilitare pentru a returna rapid militarii în zona de luptă.”

Aceste informații nu au putut fi coroborate. Kremlinul nu a răspuns încă.

Vitaly Ganchev, un oficial numit de Rusia în regiunea Harkov, a spus la televiziune de stat Rossiya-24 că trupele rusești au fost depășite numeric „de opt ori”. El a mai spus, fără a furniza dovezi, că forțele ucrainene au fost întărite de „mercenari occidentali”.

Ganchev a declarat că "situația devine din oră în oră mai dificilă", precizând că granița cu regiunea rusă Belgorod a fost închisă.

De asemenea, un reporter militar rus a spus în direct la postul TV Rossiya-1 că militarii ruși se tem că vor fi abandonați.

„Ce cerințe au oamenii? Ei se tem că vor fi abandonați ca oamenii din Harkov și Kiev”, afirmă jurnalistul de război Alexandr Sladkov într-o referință la retragerea trupelor rusești din regiunea capitalei ucrainene, anunțată la sfârșitul lunii martie. Tot atunci Ministerul rus al Apărării anunța și retragerea forțelor sale din regiunea Chernihiv (Cernigău).

Jurnaliștii de investigație de la Meduza scriau luna trecută, citând mai multe surse apropiate de Kremlin, că Putin era în cumpănă dacă să meargă înainte cu anexarea teritoriilor ucrainene ocupate sau să aștepte „eliberarea” întregii regiuni Donețk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.