Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul New York începe vaccinările la grupa de vârstă de peste 50 de ani

zf.ro
vaccin COVID-19

Statul american New York extinde vaccinările împotriva maladiei COVID-19, începând de marţi, la grupa de vârstă alcătuită din persoane de peste 50 de ani, a anunţat luni guvernatorul Andrew Cuomo, citat de DPA, potrivit AGERPRES.

Începând de marţi, limita de vârstă a persoanelor din New York care pot fi vaccinate împotriva noului coronavirus va fi redusă de la 60 la 50 de ani, în contextul amplificării producţiei şi distribuţiei de vaccinuri anti-COVID-19, a precizat guvernatorul newyorkez.

"Mâine dimineaţă, îndemn persoanele de peste 50 de ani să se programeze şi să îşi primească vaccinurile", a declarat Andrew Cuomo în timp ce se afla la Grace Baptist Church din Mt. Vernon. "Suntem într-un nou anotimp. Ne aflăm în anotimpul primăverii, iar primăvara ne spune că a sosit vremea pentru reînnoire, renaştere, şi se poate deja simţiţi acest lucru în aer", a adăugat el.

Evenimentul de luni se înscrie într-o serie de apariţii publice ale guvernatorului din New York în ultimele săptămâni, pe măsură ce mai multe femei au făcut declaraţii în care l-au acuzat de hărţuire sexuală. Aceste evenimente, limitate doar la reprezentanţii presei, seamănă cu vizitele dintr-o campanie electorală, întrucât guvernatorul Cuomo se înconjoară de susţinători în contextul în care tot mai multe voci îi cer să demisioneze.

Citește și: Mihai Mărgineanu: Nu vi se pare ciudat că presa n-a mai dat nimic despre atentatele teroriste?

Andrew Cuomo a negat acuzaţiile formulate împotriva lui şi a spus că nu şi-a dat seama că acţiunile şi declaraţiile sale din trecut au putut să le facă pe anumite persoane să se simtă inconfortabil.

Andrew Cuomo a primit vaccinul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, în cadrul unui eveniment public organizat săptămâna trecută la biserica baptistă Mount Neboh din cartierul Harlem, inclusă într-o serie de 140 de noi "centre temporare de vaccinare", amenajate pentru comunitatea de culoare şi cea hispanică.

Reverendul Al Sharpton i s-a alăturat guvernatorului Cuomo prin videoconferinţă pentru a-i încuraja pe afro-americanii din New York să se vaccineze împotriva maladiei COVID-19.

Oficialii newyorkezi i-au îndemnat pe administratorii lăcaşurilor de cult să se asocieze cu organizaţiile din domeniul sănătăţii pentru a deveni centre de vaccinare.

Weekendul trecut, guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat că farmaciştii vor putea de acum să vaccineze persoane din New York cu afecţiuni medicale preexistente. Înainte de adoptarea acestei măsuri, farmaciştii newyorkezi puteau să vaccineze doar profesori şi pensionari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.