Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul, pregatit sa dea 1 MILION de EURO unei firme de consultanta. Vezi pentru ce sunt banii

bani multi

Statul este pregatit sa aloce un milion de euro pentru reorganizarea unei companii de stat. Banii vor merge catre o firma de consultanta care se va ocupa de aceasta reorganizare. Compania vizata este Complexul Energetic Oltenia.

Contractul urmeaza sa fie scos la licitatie in urmatoarele zile si se va intinde pe o perioada de doi ani. Firma de consultanta va trebui sa faca o evaluare a Complexului Energetic Oltenia si sa vina cu solutii pentru eficientizarea activitatii acestuia. O primă reorganizare a avut loc deja şi a constat în disponibilizarea a 3.000 de angajaţi. Decizia a fost luată sub presiunea Fondului Monetar Internaţional. În 2014, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat pierderi de 700 de milioane de lei.

„Trebuie continuată eficientizarea companiei, acesta e şi rostul acelei analize făcute de acel consultant care va fi selectat şi aşa vom avea o companie care să fie profitabila oricând şi să poată sta în piaţă oricând”, a declarat ministrul Economiei Andrei Gerea.

„A fost la început o intenţie de a face o consultanţă redusă, după care Consiliul de Supraveghere, Comisia Europeană, discuţii au fost şi cu Fondul Monetar, au cerut să obligăm acea firmă de consultanţă care emite nişte opinii să se implice şi în implementarea acelor opinii”, a explicat Laurenţiu Ciurel, manager privat CEO, potrivit Digi24.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.