Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul sprijină 30.000 de copii din familii vulnerabile: Timp de doi ani, părinţii vor primi bani pentru educaţia celor mici

businessmagazin.ro
copii abandonati saraci

Statul va aloca 1400 lei lunar, timp de doi ani, pentru minim 30.000 de copii cu vârsta cuprinsă între zero și doi ani, din familii vulnerabile, a anunțat luni Rovana Plumb. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene și are ca scop creșterea numărului de copii care merg la creșă, potrivit mediafax.

Citește și: Oreste anunță „prăbușirea abisală” a PSD-ului! Imaginea făcută publică

„Astăzi punem în aplicare încă două programe sociale din programul de guvernare al PSD, finanțate prin fonduri europene. Primul se referă la sprijin pentru copiii între 0 și doi ani, proveniți din familiile vulnerabile, pentru a beneficia de educație timpurie în creșe. Să nu uităm că avem încă în România mii de părinți care trebuie spă meargă la muncă și în același timp trebuie să se asigure că ai lor copii au o îngrijire corectă. Să nu uităm și de copiii ai căror părinți sunt la muncă în străinătate și care sunt aici în România în îngrijirea unei rude sau a unei persoane, tutore care au grijă de ei”, a declarat la Guvern, Rovana Plumb.

Ea a adăugat că programul are o finanțare de 168 milioane euro.

Citește și: Război total în presă! Emilia Șercan, pusă la zid! Apare numele lui Florian Coldea

Astfel, 30.000 de copii cu vârsta cuprinsă între zero și doi ani vor beneficia de 1400 lei lunar, fiecare, pentru a putea merge la cresă.

„Numărul minim de copii care pot fi înscriși într-o creșă este de 54. Valoarea maximă a unui proiect pe care îl finanțăm cu fonduri europene este de 900 mii de euro pentru toate regiunile țării, cu excepția celor pentru regiunea București-Ilfov, care au o valoare maximă de un milion de euro, a mai spus Plumb.

Ministrul Fondurilor europene a afirmat că proiectul prevede, de asemenea, cheltuieli suplimentare pentru consilierea părinților sau tutorelor, dar și bani pentru amenajarea creșelor.

Citește și: Ieșire violentă a lui Traian Băsescu la adresa lui Liviu Dragnea! Fostul președinte, scos din sărite de ultima decizie a liderului PSD!

„Finanțăm inclusiv cheltuielile suplimentare de consiliere, de informare a părinților, tutorelor, persoanele care au în grijă copii ai căror părinți sunt la muncă în străinătate. Din totalul valorii proiectului 10% sunt bani destinați pentru amendajarea creșelor, pentru dotări de mobilier sau echipamente specifice. Poate aplica orice instituție de învătământ acreditată publică sau privată, furnizori de servicii de consiliere, parteneri sociali din învățământul pre-universitar, instituții de cult, organizații neguvernamentale. Beneficiarii sunt minim 30.000 de copii care provin din familii cu o situație materială precară, adică au venituri pe familie până la salariul minim pe economie”, a conchis Rovana Plumb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.