Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul te va despagubi! Avocatul Poporului ia atitudine impotriva ridicarii masinilor

masina ridicata

In lipsa locurilor de parcare suficiente marile orase din Romania se confrunta cu problema ridicarii masinilor parcate in locuri nepermise. Mai mult decat atat, soferii sunt nevoiti de multe ori sa plateasca si o amenda pentru recuperarea masinii. Avocatul Poporului vine cu o veste buna pentru toti cei patiti si pentru posibilele viitoare 'victime'.

Avocatul Poporului a sesizat instanța supremă pe aceasta problema deoarece sanctiunile pentru parcatul ilegal sunt stabilite de consiliile locale. Ori Avocatul Poporului spune că doar Guvernul poate decide astfel de sancţiuni. Astfel soferii care au platit amenzi pentru masinile lor ridicate vor putea fi despagubiti de stat.

„Potrivit unei orientări jurisprudenţiale majoritare, hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea procedurii privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, constatarea şi aplicarea contravenţiilor sunt lovite de nulitate întrucât stabilesc şi sancţionează contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere, domeniu reglementat de OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, arată Avocatul Poporului.

Potrivit Avocatului Poporului, deciziile pentru sancţionarea celor care încalcă legea circulaţiei trebuie reglementate doar de Guvern, prin lege, nu de consiliile locale. Ceea ce înseamnă că şoferii pot obţine în instanţă anularea deciziilor de ridicare a maşinilor. Mai mult, cei care au plătit ca să-şi recupereze vehiculele ar putea obţine despăgubiri în justiţie, informeaza Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.