Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Terengganu din Malaysia va interzice comerţul cu ouă de ţestoase marine

Agerpres
broasca testoasa

Statul Terengganu, un important loc de cuibărit pentru ţestoasele marine situat în nord-estul Malaysiei, va interzice la sfârşitul anului comerţul cu ouăle acestor animale în scopul protejării speciei, au anunţat joi autorităţile locale, informează AFP.

În pofida presiunii organizaţiilor pentru conservarea mediului, acest stat autorizează în continuare comerţul liber cu ouă provenite de la anumite specii, o delicatesă la mare căutare în restaurantele locale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: PARADOX. Secretat de stat în Ministerul Sănătăţii: În plină pandemie, în România au murit mai puţini oameni decât în anii precedenţi

Populaţiile de ţestoase au scăzut rapid în ultimii ani din cauza comerţului, poluării, dar şi pentru că aceste animale sunt vânate pentru carne şi carapace.

Autorităţile au interzis comerţul cu ouă provenind de la toate speciile de ţestoase până la sfârşitul anului, "din cauza unei scăderi semnificative a efectivelor de ţestoase sosite în statul Terengganu", a declarat pentru AFP Azman Ibrahim, un influent om politic local.

''Sperăm că acest lucru va permite salvarea vieţii marine, protejarea mediului şi consolidarea veniturilor turistice ale statului'', a adăugat acesta, fără să ofere detalii despre penalităţile care ar putea fi aplicate pentru comerţul cu ouă de ţestoasă.

Statul Terengganu, a cărei zonă de coastă, scăldată de Marea Chinei de Sud, se întinde pe o distanţă semnificativă, este cel mai important loc de cuibărit pentru ţestoase din Malaysia peninsulară. Depunerea ouălor, dar şi perioada eclozării sunt importante atracţii turistice.

Citește și: SUA, lovitură pentru China: 'Nu putem permite ca ameninţări străine să prindă rădăcini la bursele noastre'. Ce proiect de lege a aprobat Senatul

Vânzarea ouălor de ţestoasă din specia luth a fost deja interzisă din cauza scăderii numărului de animale care vin să depună ouă.

Celelalte trei specii care frecventează plajele din Terengganu sunt ţestoasa caret, ţestoasa măslinie şi ţestoasa verde. Ouăle acestora nu vor mai putea fi vândute începând de anul viitor.

Elizabeth John, din cadrul ONG-ului Traffic, a descris această interdicţie drept o ''decizie capitală pentru protejarea ţestoaselor marine''.

Citește și: Avertisment SUMBRU: 'Europa trebui să se pregătească pentru al doilea val de coronavirus. Nu este momentul să vă relaxaţi complet'

Mohamad Uzair Rusli, un biolog care lucrează pentru conservarea acestor reptile, a salutat de asemenea ''decizia îndrăzneaţă'', dar a avertizat că respectarea acestei interdicţii va fi o adevărată provocare. Consumul ouălor de ţestoasă face parte din cultura locală a acestui stat, unii dintre locuitori crezând că are proprietăţi afrodisiace.

În Malaysia, fiecare stat are propriile legi, iar unele dintre acestea, precum Sabah şi Sarawak din insula Borneo, au interzis deja comerţul cu ouă de ţestoasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.