Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stela Popescu, înmormântată cu onoruri militare: detalii neașteptate despre slujba de înmormântare

www.observator.tv
Stela Popescu

Decesul marii actrițe Stela Popescu a întristat întreaga Românie, iar, astăzi, ea va fi condusă pe ultimul drum de zeci de colegi, rude și oameni care au iubit momentele sale artistice. Pentru că evenimentul a atras foarte multă atenție, jurnaliștii au aflat o serie de detalii inedite. Spre exemplu, în groapa pregătită pentru Stela Popescu s-au găsit doi saci cu oseminte și încă nu se știe ce se va întâmpla cu aceștia. De asemenea, Stela Popescu va fi înmormântată cu pantofi vișini, așa cum și-a dorit.

Citește și: SONDAJ - Ce domenii cred românii că trebuie reformate cu prioritate. Justiția, abia pe locul trei

Citește și: ACCIDENT GRAV în Ungaria: Trei români au murit, mai multe persoane sunt rănite

Duminică, sicriul cu trupul neînsuflețit al Stelei Popescu va părăsi Teatrul de Revistă Constantin Tănase și va fi dus biserica Mănăstirii Cernica.

Slujba de înmormântare a actriţei Stela Popescu va avea loc duminică, la ora 12,00, la Mănăstirea Cernica.

„Duminică, la ora 10,00, sicriul cu trupul neînsufleţit al regretatei actriţe Stela Popescu va pleca de la Teatrul „Constantin Tănase” şi va fi depus, la ora 11,00, în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 12,00″, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Stela Popescu va fi înmormântată cu onoruri militare. Momentul despărțirii definitive de această lume, acela când trupul Stelei Popescu va fi coborât în groapă, va fi marcat cu mai multe salve trase în aer de militarii din garda de onoare, informează Libertatea.

Distincția pe care Stela Popescu a primit-o în luna martie a anului trecut chiar de la președintele României, Klaus Iohannis – ”Ordinul României în Rang de Cavaler” -, o plasează pe actriță în galeria numelor care pot beneficia de onoruri militare la ceremonia funerară. Astfel, în ziua în care va avea loc înmormântarea, sicriul cu trupul Stelei Popescu, pe care va fi pus steagul tricolor, va fi așezat pe un catafalc ce va fi încadrat, pe toată durata slujbei, de patru militari. De altfel, și ceremonia religioasă va fi oficiată de un sobor de preoți din care nu vor lipsi fețe bisericești de rang înalt, de la Arhiepiscopie. Coborârea sicriului în groapă va fi marcată de mai mute salve trase în aer de soldații din garda de onoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.