Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion a cerut, la CSM, stabilirea unui calendar pentru revocarea inspectorului-şef al Inspecţiei Judiciare

Inquam Photos / George Calin
Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a cerut, marţi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, respingerea Raportului de constatări faptice - Auditul extern al managementului Inspecţiei Judiciare (IJ) pe anul 2020 şi stabilirea unui calendar pentru desfăşurarea procedurii de revocare a inspectorului-şef, Lucian Netejoru.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, marţi, în şedinţa plenului CSM în care s-a dezbătut Raportul de constatări faptice - Auditul extern al managementului Inspecţiei Judiciare pe anul 2020, Stelian Ion a solicitat respingerea acestui raport, constituirea şi convocarea comisiei prevăzute la art. 67 alin. 5 din Legea 317/2004 în vederea analizării modului de îndeplinire a atribuţiilor manageriale de către inspectorul-şef al Inspecţiei Judiciare şi propunerii de revocare din funcţie a acestuia şi stabilirea unui calendar pentru desfăşurarea acestei proceduri de revocare.

Sursa citată menţionează că argumentele care, în opinia Ministrului Justiţiei, au legitimat pe deplin acest demers au rezultat din cuprinsul Raportului Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi de Verificare din 8 iunie (Raportul MCV 2021), din cuprinsul hotărârii pronunţate de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene la 18 mai, din cuprinsul Hotărârii Secţiei pentru procurori a CSM 230/23.03.2021 şi al Rapoartelor anuale de activitate ale Inspecţiei Judiciare pe anii 2019 şi 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.