Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion are o atitudine scandaloasă: Face praf Inspecţia Judiciară - 'Dacă o ai aşezată pe baze politice, nu poţi să ai aşteptări'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că, dacă asupra Inspecţiei Judiciare planează suspiciuni de control politic, ”nu poţi să ai aşteptări că sistemul judiciar se va face bine”. ”Inspectorul-şef este atotputernic, este un fel de Dumnezeu”, a afirmat, duminică, la Prima TV, Stelian Ion, precizând că a cerut, alături de alţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, revocarea inspectorului-şef al Inspecţiei Judiciare.

”În momenul în care se pune în dreptul unei persoane care are o astfel de funcţie o îndoială, arătându-se clar că a fost o numire politică (...) acele semne de întrebare rămân şi fac rău Inspecţiei Judiciare, întregului sistem judiciar. Pentru că, dacă nu ai o Inspecţie Judiciară corectă şi aşezată pe baze foarte stabile şi sănătoase, dacă o ai aşezată pe baze politice, nu poţi să ai aşteptări că sistemul judiciar se va face bine”, a declarat, duminică, la Prima TV, Stelian Ion.

Citește și: Stelian Ion AMENINȚĂ cu RUPEREA coaliției: 'Au votat cot la cot UDMR cu AUR, deci este o frăţie… doar ca să nu meargă lupta anticorupţie bine'

”Acele forţe politice care au numit la acel moment acel inspector-şef vor avea influenţă în continuare şi îşi vor manifesta influenţa”, a adăugat ministrul Justiţiei.

Acesta afirmă că inspectorul-şef al Inspecţiei Judiciare este ”un fel de Dumnezeu”, la cum este acum făcută legislaţia.

”Legislaţia făcută de Iordache (Florin Iordache – fost ministru de Justiţie – n.r.) (...) permite Inspecţiei Judiciare să aleagă discreţionar inspectorii judiciari, să facă discreţionar aceste anchete, pe baza unor regulamente făcute de inspectorul-şef. Inspectorul-şef este atotputernic în Inspecţia Judiciară, este un fel de Dumnezeu, aşa a fost făcută legea”, a mai afirmat ministrul.

Întrebat de ce Lucian Netejoru nu este schimbat tot prin Ordonanţă de Urgenă, aşa cum a şi fost numit, Stelian Ion a afirmat: ”Înseamnă să faci acelaşi abuz”.

Ministrul a precizat că este rolul Consiliului Superior al Magistraturii să-l revoca din funcţie.

”Am solicitat şi eu în mod expres aces lucru la CSM (...) CSM-ul îl poate revoca şi CSM-ul trebuie să aibă această discuţie cât de curând. Am discutat în CSM, am solicitat, nu doar eu, ci şi alţi membri”, a mai explicat Stelian Ion.

În 29 iunie, Stelian Ion, a anunţat că a solicitat Plenului CSM respingerea raportului de audit al Inspecţiei Judiciare în vederea revocării din funcţie a inspectorului-şef.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.