Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion critică virulent legile justiției: 'Coaliția a făcut ce nu a reușit Liviu Dragnea'

Facebook
Stelian Ion

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, afirmă la RFI că textele legilor justiției adoptate de Guvernul Ciucă arată foarte prost.

„Arată foarte prost, din păcate. În loc să corecteze ceea ce era de corectat și să modernizeze justiția, aceste legi, dacă vor fi adoptate și promulgate în această formă, vor reprezenta în opinia mea un regres. Nu este vorba doar de niște critici ale noastre, care vin din partea Opoziției. Opoziția în general critică. Vă rog să observați criticile care vin din partea magistraturii, din partea magistraților care în perioada 2017-2018 și atunci au luat atitudine și atunci au criticat toate modificările nocive care erau făcute la vremea aceea de regimul Dragnea (...). E adevărat, altă parte a magistraturii aplaudă aceste modificări, pentru că cel puțin în CSM, unde se fac niște jocuri foarte nocive pentru magistratură și pentru justiție, acolo există o aripă anti-reformistă (...). Mai bine nu am fi făcut aceste modificări, decât să le facem așa, doar mimând reforme, pentru că la urma urmei asta se întâmplă acum”, spune Stelian Ion.

Fostul ministru USR crede că legile justiției vor fi agravate în Parlament.

„Mă aștept, pe modelul pe care l-am mai experimentat, din păcate, al legii avertizorilor de integritate, ca această variantă oricum proastă a legilor justiției să fie agravată în Parlament, prin alte amendamente. Bineînțeles, noi USR vom depune amendamente, pentru corectarea legilor. Avem varianta din martie anul trecut, avem propria noastră viziune (...). Ce nu a reușit Dragnea în 2017-2018 au reușit să facă ei acum”, consideră fostul ministru.

Stelian Ion avertizează că „România riscă să aibă o justiție legată de factorul politic și influențată, deci o justiție mai puțin eficientă și mai puțin independentă. Riscăm și obținerea fondurilor din PNRR, pentru că e posibil totuși CE să nu accepte genul ăsta de modificări doar bifate pe hârtie. Riscăm să nu se ridice MCV, în ciuda optimismului afișat de premierul plagiator Ciucă (...). Este esențial ca ministrul să sesizeze Comisia de la Veneția, deși mă îndoiesc că o va face. Noi vom încerca pe toate căile să facem acest lucru”, a mai spus Ion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.