Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion dezvăluie discuțiile din spatele ușilor: 'Probabil nu sunt considerat om de casă, în sensul să fac tot ce mi se spune, când mi se spune'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

Stelian Ion (USR PLUS) a declarat joi seară, la B1 TV, că unul dintre motivele pentru care a fost demis de premierul Florin Cîțu din funcția de ministru al Justiției are legătură cu procedura și concursul pentru ocuparea posturilor-cheie de procuror șef DIICOT, procuror-șef adjunct la DNA și șefi de secție la DNA și Parchetul General.

Ion a spus că a primit din mediul politic și cel judiciar mai multe mesaje că nu este dorit ca el să facă propunerile ce urmează a fi înaintate președintelui. Și asta pentru că nu este considerat „un om de casă”, adică unul care face tot ce i se spune, când i se spune.

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, a lăsat de înțeles, joi seară, că va suspenda procedura de numire pe posturile de conducere vacante din Parchete.

„E o procdură în curs de derulare, nu știu ce decizie va lua ministrul Bode, dacă va merge mai departe, dacă o va suspenda și cine va lua decizia finală. Procedura trebuie continuară, e foarte important. E important că s-au înscris oameni la această procedură de selecție.

Pentru mine, la prima vedere, era o listă promițătoare, a veai de unde să alegi. Cred că trebuie să se găsească o formulă să continue procedura.

Mi s-a transmis așa cumva că nu prea e dorită sau nu se agrează ca eu să fiu cel care face propunerea pe care s-o înainteze președintelui. Independent de acest lucru, au fost discuții și pe propunerea de modificare legslativă. Avem Legile Justiției în dezbatere, la capitolul numire de procurori de rang înalt am avut fix discuția asta: să lăsăm politicienii singurii care decid sau un mecanism echilibrat în care și un alt factor extern mediului politic să aibă un cuvânt de spus care să conteze?

Pe mai multe filiere sunt semnale pe care le-am primit din mediul judiciar și inclusiv mediul politic. Nu vreau să mă refer la ce am vorbi cu X sau Y, eu vă spun o realitate, că am primit aceste mesaje.

Probabil nu sunt considerat om de încredere, de casă, de încredere în sensul să fac tot ce mi se spune, când mi se spune. Eu chiar sunt pe picioarele mele, am discernământ, când consider că e un lucru corect, îl fac, când consider că nu-i corect, nu-l fac și cu asta basta”, a declarat Stelian Ion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.