Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion, după desființarea SIIJ: 'DNA-ului i se dă o mare lovitură!'

Facebook
Stelian Ion

Deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei, a criticat, vineri, votul din comisia juridică pe proiectul de desfiinţare a Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor, că este o ”lovitură dată luptei împotriva corupţiei”.

”Astăzi, în comisia juridică s-a dat o nouă lovitură luptei împotriva corupţiei, prin faptul că a fost dat aviz favorabil pe proiectul de aşa-zisă defiinţare a SIIJ. În realitate, SIIJ nu se desfiinţează, se desfiinţează strict formal, atribuţiile sunt preluate de mai mulţi procurori, de un mecanism gândit de actuala coaliţie, PSD-PNL-UDMR, care de fapt preia toate defecţiunile, toate elementele nocive din trecut”, a declarat Stelian Ion, informează News.ro.

El a arătat că ”DNA-ului i se dă o mare lovitură, prin faptul că i se preia o parte importantă a competenţei”.

”DNA-ul nu va mai putea să ancheteze, aşa cum ar fi firesc, pe viitor, magistraţii, nici procurori, nici judecători, şi astăzi s-a decis, nici măcar judecătorii Curţii Constituţionale şi magistraţii asistenţi de la Curte nu vor mai putea fi anchetaţi de DNA”, a spus Stelian Ion.

Deputatul USR a arătat că, în timp ce ceilalţi cetăţeni sunt supuşi regulilor generale şi a anchetelor DNA, când sunt suspiciuni privind fapte de corupţie, ”o categorie specială de cetăţeni, care se formează acum, şi anume magistraţii şi judecătorii CCR se sustrag acestei competenţe a DNA”.

”De fapt, avem de-a face cu un atac la lupta împotriva corupţiei, avem de-a face cu o mascaradă, pentru că nu se rezolvă o problemă, dar formal, Guvernul actual se preface să desfiinţează SIIJ şi că rezolvă problema, dar păstrează toate mizeriile din spatele SIIJ”, a mai afirmat Stelian Ion.

El a precizat că cele două probleme mari ale proiectului sunt ştirbirea competenţei DNA şi cine sunt cei care îi numesc pe procurorii care urmează să îi ancheteze pe viitor magistraţi, şi anume plenul CSM, nu secţia de procurori, aşa cum ar fi normal, unde ”se fac din păcate anumite jocuri”.

”Spunem că este o mascaradă, o înşelătorie la care nu putem fi părtaşi, când vorbim de desfiinţarea SIIJ nu vorbim de mutarea sediului unor procurori dintr-o parte în alta, ci acele probleme de fond care au existat. Domnul ministru Predoiu, întregul Guvern, încearcă să vândă acest produs, sub un ambalaj frumos, strălucitor, de fapt este acelaşi lucru ca înainte”, a mai spus fostul ministru al Justiţiei.

Stelian Ion a afirmat că în cursul săptămânii vitoare sunt întâlniri cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.