Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion le-a spus oficialilor de la ONU cum luptă justiția din România: 'Ne asumăm ferm eforturi fără precedent în combaterea corupţiei'

Inquam Photos / George Calin
Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a participat la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU, context în care a afirmat că sunt asumate "ferm" eforturi "fără precedent" în combaterea corupţiei, anunță Agerpres.

"Am susţinut o alocuţiune la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei - ne asumăm ferm eforturi fără precedent în combaterea corupţiei", a declarat Stelian Ion, conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei transmis, vineri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în perioada 2 - 4 iunie, la New York se desfăşoară sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei.

"În cadrul acestui forum global, ministrul Justiţiei, Stelian Cristian Ion, a susţinut o alocuţiune în care a salutat introducerea luptei împotriva corupţiei pe agenda Adunării Generale, cu precădere în contextul în care aceasta reprezintă tot mai mult un facilitator al activităţii grupurilor de crimă organizată. În ceea ce priveşte România, aceasta este perspectiva din care trebuie abordată politica penală în materia macro-criminalităţii, inclusiv a celei de mediu", se precizează în comunicat

De asemenea, arată MJ, Stelian Ion a reamintit importanţa utilizării consecvente a Convenţiei ONU împotriva corupţiei (UNCAC) şi a Convenţiei ONU împotriva criminalităţii transnaţionale organizate (UNTOC), instrumente esenţiale de consolidare a cooperării judiciare internaţionale în materie penală.

Totodată, ministrul Justiţiei s-a referit la Strategia Naţională Anticorupţie, care este în lucru, şi la recuperarea bunurilor provenite din infracţiuni, în gama de instrumente folosite pentru combaterea corupţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.