Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion vrea schimbări majore la CCR, Avocatul Poporului și Curtea de Conturi: Cere LIMITAREA numărului de mandate pentru aleșii locali

stelian ion

Stelian Ion nu vrea doar desființarea SIIJ și acceptarea în instanță a interceptărilor făcute de SRI, ci schimbări majore în Constituția României! Noul ministru al Justiției este deranjat de numărul de mandate pe care le pot obține aleșii locali, dorind o limitare a lor, precum și modul în care sunt aleși judecătorii CCR, Avocatul Poporului sau membrii Curții de Conturi.

”Constituţia se poate schimba cu o largă majoritate. Modificarea modalităţii de numire a judecătorilor la Curtea Constituţională nu poate fi făcută decât prin revizuirea Constituţiei şi atunci este foarte important să începem discuţiile pe această nouă modalitate de numirea a judecătorilor la CCR. O modificare ar fi foarte bună în sensul recuperării prestigiului pe care Curtea l-a avut odinioară şi încet-încet a început să şi-l piardă. Cred că ar fi benefică pentru CCR. Nu sunt absolut deloc de acord cu desfiinţarea Curţii Constituţionale, văzând faptul că democraţii la care ne raportăm cu încredere şi cu admiraţie, să spun aşa, au asemenea Curţi Constituţionale.

Citește și: Marian Godină se revoltă împotriva Guvernului Cîțu: ‘Cu siguranță, polițiștii ar fi cei care l-am merita mult mai mult’

La Avocatul Poporului modalitatea de numire la fel. De asemenea, Curtea de Conturi ar trebui, tot la modalitatea de numire, găsită o altă majoritate măcar în Parlament. Sunt multe instituţii. Pe imunităţile politicienilor, imunităţile parlamentare în afară de imunităţile legate de votul exprimat şi de opiniile politice exprimate, eu cred că ce s-a întâmplat în ultimii ani a fost grăitor. Mulţi oameni certaţi cu legea s-au ascuns în spatele acestei imunităţi şi s-ar putea renunţa. Limitarea numărului de mandate pentru aleşii locali. Sunt multe chestii discutate, dar în programul de guvernare nu le-am trecut pe toate pentru că ar fi necesitat o negociere mai îndelungată între parteneri. Fără penali în funcții publice este o prioritate.”, a precizat Stelian Ion la Antena 3.

Citește și: Din brațele lui Liviu Dragnea, azi e șefă sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR! ‘E o colegă extrem de muncitoare’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.