Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase, dezvăluiri despre Gabriel Oprea și Victor Ponta: 'Îl imită pe șeful lui de guvern'

ponta oprea

Jurnalistul Stelian Tănase face dezvăluiri despre cazurile de plagiat din doctoratele lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea. Jurnalistul ştie paşii care vor urma în cele două procese ale celor doi politicieni.

"Ministrul de resort, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor lui Victor Ponta, fost premier, fost lider PSD, fost candidat la președinție. Ponta zice că se duce in instanță să-și caute dreptatea. Și ministerul ar trebui să faca același lucru vizavi de Victor Ponta și teza lui de doctorat, de felul cum a folosit-o etc.", spune jurnalistul într-un editorial pe propriul blog.

Citeşte şi: Laura Bretan atacă PRO TV după ce a câştigat 'Românii au talent': 'Nu am văzut niciun ban'

Stelian Tănase numeşte subiectul un spectacol cu măşti şi se întreabă de ce fostul premier nu recunoaşte că a plagiat. "Pe fond Ponta incă nu zice nimic dacă a plagiat sau nu. Eu i-as acorda circumstanțe atenuante daca a copiat cu mina lui. Plagiatul nu este o operație ușoară – inseamnă să citești bibliografia, să alegi paragrafele de care ai nevoie si să le pui cap la cap. Și totul în jurul unei ipoteze stiințifice. Daca se dovedește că Ponta a scris lucrarea in cauză ar trebui sa i se acorde jumatate din titlul de doctor. Cazurile mai grave sunt acelea cînd reepectivul doctorand dă cuiva (subaltern sau contra-cost) să ii scrie teza. Atunci ăsta habar nu are ce este scris in teză. Nici nu se oboseste să citească pentru ca nu ar ințelege nimic și ar considera că pierde vrema. Și oricum comisia de doctorat e formată cu „ai noștri”, și este cumpărata ieftin cu o masa la circiuma din colț după susținere. Cei care au dat altora sa le scrie lucrarea ar trebui rași de pe listele de doctori.", mai spune jurnlaistul, care se referă şi la fostul vicepremier, Gabriel Oprea.

Citeşte şi: Vladimir Putin are parte de securitate maximă: Noua cazemată mobilă a președintelui / FOTO

"Avem incă o victima la înalt nivel. CNATDCU a decis că Gabriel Oprea, fost vicepremier, liderul UNPR și general cu 4 pontamotiunestele, adica un personaj super, inzorzonat cu multe titluri care sa ii arate meritele, a plagiat teza de doctorat. Deci ar trebui sa nu mai fie doctor. Știința româneasca s-a cutremurat la aflarea veștii. Oprea a sarit in sus strigind că este o nedreptate, că va face constestație (are zece zile la dispozitie) și se va adresa apoi instanței, dacă firește nu i se da satisfacție. Si el se ascunde după deget și face pe miratul.

Il imita pe seful lui de guvern Ponta. Ca să fiu sincer nu il cred in stare pe generalul Oprea, pe care nu l-am auzit punind cap la cap zece cuvinte cu sens, să scrie o teză de doctorat. El ar fi printre studenții repetenți mai curind. E genul care și-a luat diplomele nenumărate cu dosarul, cu telefoanele, nu cu biblioteca, nici cu meritul. E o apreciere de la distanță. Poate mă inșel. Universitatea București ar putea să il cheme in fața unei comisii care să îi măsoare cunoștintele. Presupun ca ar ieși fff șifonat de acolo. Și nu numai pe el, sunt multi cu aceleași…capacitati.

Citeşte şi: Decizie fără precedent a Ministerului Educaţiei: Nu s-a mai întâmplat în ultimii 26 de ani

Esenta acestei discuții este despre impostură în lumea românească de azi. Ea a ajuns la cele mai inalte niveluri. Mai nimeni nu este ce pare a fi. Viața publică este un recital cu măști. Impostura a pătruns și acolo unde nu te așteptai – in zona universitară. Ambiția unor granguri politici si bonzi financiari – de a avea in pan0plie un titllu de doctor- a dus la situația asta. Impostura se regaseste in toate zonele – în cultură, în educație, în afaceri, în cler, în justitie, în mass-media. În politică nu mai vorbesc. Ar trebui vorbit apoi despre mafia pe care o dezvoltase generalul în jurul lui pe tema titlurilor academice. Le-a împărțit din anul 2000 încoace cu darnicie unor generali, ministri, demnitari – unele nume f grele – cu darnicie. Nu-i bai, că și el și-a luat doctoratul tot asa, pe troc. Dar acest subiect merită tratat separat. Și aici ar fi lucruri de reglat care țin strict de justiție.", a mai spus jurnalistul.

Citește și: Telefonul afectează fertilitatea bărbatului: Ultimul studiu despre infertilitatea masculină

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.