Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase îi profețește sfârșitul Vioricăi Dăncilă: PSD-iștii se vor repezi ca șacalii la hoit

stelian tanase

Analistul politic Stelian Tănase susține că premierul Viorica Dăncilă a obținut un scor de etapă prin faptul că a picat moțiunea de cenzură. Tănase consideră că PSD va avea un eșec lamentabil la alegerile prezidențiale, iar Dăncilă, care va fi liderul partidului va fi mazilită.

Citește și: Adriana Săftoiu, episod HALUCINANT în traficul din București: SPP și Poliția au creat HAOS

”Rezultatul moțiunii de ieri dă o gura de oxigen PSD-ului. A avut de ciștigat mai ales VV Dăncilă. A zis că are încredere în colegii ei, dar i-a ținut în bănci, nu cumva să se apropie de urne. E clar ca nu are nici cea mai mică încredere, și și-a luat măsuri de siguranță. Se teme de tradare, de fuga unor dintre pesedei spre alte zări. Asta e boala puterii, paranoia. VV Dăncilă a învățat repede să minta, s-o facă și pe sefa, să deturneze discutiile. Tu o întrebi de una și ea o ține pe a ei, răspunde la alta. S-a intors la palatul ei drag, Victoria, să guverneze biata Românie. Liniște, se pregătește de congres.

Dupa votul de ieri, nu cred să aibă probleme. Cîstigatorul deja se știe. Daca pica guvernul, șansele ei la sefia PSD erau compromise. La Congres am fi asistat la execuția ei politică. Va fi un marș triumfal cu ridicări repetate in picioare, cu scandări, cu aplauze prelungite. Știm asta de la congresele PCR cind Ceausescu era ovationat minute in sir. COngersulv afi un sepctaoclpropgadisit. Pesediștii incearcă să-și faca curaj. Se va transmite capului de locuitor imaginea de unitateși forță a PSD, în frunte cu noul sef VV Dăncila. A murit regele, traiasca regele. Va fi cred un congres cara va aminti de niste funeralii.

Chestiunea este ca VV Dăncilă nu poate convinge pe nimeni că este un adevărat lider. Nu are pic de autoritate. Este doar un lider de tranzitie care are o mare piatra de moară atirnată de git – perioada cind a condus guvernul sub patronajul lui Dragnea. Atunci ea s-a arătar o sluga fidelă, nu i-a ieșit din cuvînt, a facut tot ce i-a cerut. Aparițiile ei publice alături de patronul Dragnea au aratat-o lumii in posturi umilitoare. Dragnea a tratat-o – s-a vazut toată lumea- mai rau decit pe cîinele lui de vinătoare. E imposobil acum sa faci din ea pe omul forte, nu crede nimeni. Faptul ca acum este nr 1 se datoreste doar faptului ca baronii PSD si-au oferit un răgaz. Au nevoie de timp sa tranșeze intre ei problema distribuiri puterii si moșiilor din partid. După alegerile prezidentiale ar fi primul moment cind se va incerca inlocuirea ei cu altcineva, mai convingator.

VV Dăncilă are nevoie ca de aer să facă un scor bun în cursa pentru Cotroceni din toamna care vine, ca să demonstreze că a reușit redresarea PSD. Îi este atit de frică însă să confrunte votul popular încît incalcă tradiția PSD ca președintele in exercițiu al partidului să candideze. Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta așa au făcut. Nu și VV Dăncilă. Ea crede ca așa își va salva fotoliul. Se inșală. Candidatul PSD nu va intra in turul doi, oricare ar fi acela, iar VV Dăncilă va plăti factura. Congresul PSD din iunie va fi o mascaradă. Va fi și o repetiție generală cu decoruri si costume a marii răfuieli care va avea loc abia in 2020. Atunci PSD-iștii se vor repezi ca șacalii la hoit să-și impartă puterea. Sa spunem – o putere iluzorie. Intre timp PSD va ajunge un second hand party, un partid de mîna a doua.”, scrie Stelian Tănase, pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.