Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase, scenariu EXPLOZIV pentru Liviu Dragnea, după excluderile din PSD: când începe adevăratul meci

stelian tanase

Analistul politic Stelian Tănase susține că excluderile lui Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu din PSD sunt doar victorii de etapă pentru Liviu Dragnea, dar meciul se joacă și o primă înfrângere îi va fi fatală liderului PSD. Tănase consideră că PSD-iștii stau alături de Dragnea pentru că urmează alegerile, dar odată trecut și acest test, atunci va începe adevăratul meci în PSD.

Citește și: SURSE - Mișcare BOMBĂ a Elenei Udrea, după ce i s-a respins apelul și a rămas în arest preventiv

”Mane, tekel, fares! Zeul Dragnea și-a lichidat ieri la CEx doi dintre contestatari. Ar fi vrut mai mulți ( pe toți) dar nu a putut. Ce i-a reușit totuși a fost demonstrația de forță pe adresa pesediștilor. Nașul rămîne același și cine îi iese din cuvint o va păți idem ca Tuțuianu și Neacșu. Acesta e mesajul. O atmosferă înnegurată s-a așternut peste partid. Denunțul, trădarea, spionajul, intriga fac legea. Membrii simpli, militanții, cadrele, șefii s-au aliniat disciplinați. Sunt speriați să nu fie eliminați tocmai cînd se apropie alegerile. Fiecare vrea un loc pe liste. E un război intern sălbatec în care găștile iși dispută supermația. Scopul – să controleze listele la alegeri. Să-și asigure astfel puterea, influențe, afacerile pentru încă 4 ani.

Chestiunea este că dacă PSD merge cu Liviu Dragnea în față va fi înfrînt în 2019-2020. Cred că nimeni din PSD nu-și face iluzii în această privință. Dragnea este cel mai vulnerabil lider. Opoziția, (chiar și așa dezbinată cum e) nu va avea probleme să-l atace, să îl decredibilizeze, să îl descalifice – și nu numai în campanie, pe televizoare, dar mai ales la urne. Dragnea trage partidul în jos. Are o imagine extrem de negativă, iar în sondaje este cel mai prost plasat din istoria PSD. El are la activ victoria categorică de la alegerile parlamentare din 2016. Dar tot el are la activ eșecul catastrofal de la referendum. Joc de sumă nulă. Deocamdată gangul condus de Dragnea domină jocul, dar mîine!?

Are de asemenea mari probleme cu justiția din care nu prea văd cum poate să mai scape. Probele contra lui se adună, iar scandalul Valiza s-ar putea să declanșeze ultimul episod al telenovelei intitulată Dragnea ot Teleorman. Pesediștii au ales o tactică păguboasă – să aștepte să fie executat de Justiție, nimeni nu dorește să se expună și să riste să fie zburat. Dragnea îi elimină imediat – a făcut-o cu două guverne proprii și cu lideri pesedisti importanți. O va face in continuarefprp scrupule. Dragnea își mentine rindurile sub ascultare prin teroare. Ar fi de preferat totuși cazul să fie rezolvat prin mijloace politice. Nu în justiție ci in congres sau în CEx. Lașitatea este mare. Așteaptă să se pronunțe tribunalele si daca va fi condamnat să facă pe curajoșii. Dragnea a reusit să îi bage în sperieți pe tovarășii lui, să se facă fff temut. Atmosfera în PSD este ca la Kremlin in anii 30 în timpul Marii terori – operatie de epurare ordonată de Stalin împotriva cadrelor bolșevice.

Ieri la CEx nu s-a jucat ultimul episod, cum s-ar crede. E o bătălie în marș. Specificul ei este că Dragnea poate să cîștige oricîte bătălii de etapă, nu e decisiv. Dar dacă pierde o singură dată, e gata! Piesa s-a terminat.”, arată Stelian Tănase, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.