Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Steluţa Cătăniciu către liberali: În 10 decembrie 2013 aţi votat modificările de care astăzi vă deziceţi

steluta cataniciu

ALDE va vota împotriva moţiunii simple pe Justiţie iniţiată de grupurile parlamentare ale PNL şi USR, a anunţat, marţi, deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu. "Aţi scris textul acestei moţiuni la fel cum vă manifestaţi în Opoziţie - superficial, demagogic şi populist, încercând să manipulaţi, prezentând minciuna drept argument în această dezbatere, în speranţa că veţi mai scoate lumea în stradă, negândindu-vă la consecinţe. Vă anunţăm că ALDE va vota împotriva acestei moţiuni (...). Sunt surprinsă că un subiect atât de serios şi de grav cum este cel al stării Justiţiei din România este tratat într-o manieră atât de neserioasă. Superficialitatea, care v-a caracterizat în ultimul timp strategia de Opoziţie, se regăseşte şi în paginile acesteia. Pornind de la titlu, moţiunea poate fi considerată doar o scrisoare pierdută scrisă de unii care şi-au pierdut memoria. Mă refer aici la colegii parlamentari ai PNL. (...) Se pare că aţi uitat că ziua de 10 decembrie 2013 a fost regizată ca scenariu al episodului 'marţea neagră' de Traian Băsescu şi Monica Macovei. Unde eraţi în ziua de 10 decembrie 2013? În USL, în această sală, votând modificările de care astăzi vă deziceţi", a afirmat deputata ALDE.

Potrivit acesteia, în perioada Băsescu-Macovei, "sistemul de justiţie a ieşit din cadrul legal şi democratic". "În timpul la care faceţi referire, un judecător, şi nu oricare, ci preşedintele ÎCCJ, se declara partenerul de nădejde al DNA, iar România era condamnată pe bandă rulantă la CEDO. Statul de drept era confiscat de structurile de forţă, fiind pervertită ideea de drepturi fundamentale în cea de luptă anticorupţie. Vorbiţi despre episodul Ordonanţei 13 care aşa cum spuneţi că este viu în memorie. Chiar aşa? Este viu acel episod, însă vi s-a şters din memoria decizia CCR din 27 februarie 2017 prin care Curtea a constatat că Guvernul PSD şi ALDE a acţionat legal prin adoptarea acelei ordonanţe", a mai spus Steluţa Cătăniciu, conform Agerpres.

Marţi, plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut moţiunea simplă pe Justiţie iniţiată de grupurile parlamentare ale PNL şi USR. Votul asupra moţiunii simple urmează să fie dat de deputaţi în şedinţa de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.