Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAMĂ - Secretar PNL: 'Diana Șoșoacă vorbește mai mult decât toți senatorii'

fanatik.ro
Diana Șoșoacă

Secretarul PNL al Senatului, Eugen Pîrvulescu, și-a manifestat nemulțumirea, într-o ședință a conducerii forului, legată de intervențiile în plen ale senatoarei independente Diana Șoșoacă. Șefa Senatului, Anca Dragu, îi dă dreptate și consideră că intervențiile „emoționale” ale fostei senatoare AUR incurca dezbaterile pe marginea legilor. PSD a apreciat că Parlamentul este un loc al dezbaterilor și nu ar trebui restricționat dreptul unui senator de a-și spune opinia atunci când îi vine o idee.

Extras din stenograma ședinței Biroului Permanent al Senatului din 29 martie:

  • Anca Dragu (presedintele Senatului): As avea de facut si eu un comentariu vizavi de interventiile care au loc in timpul dezbaterilor (...) ce am constatat este ca, de fapt, multe reactii sunt unele emotionale, au loc pe moment si nu se aduce o valoare reala de dezbatere. Ca atare, daca liderii de grup ar cere inainte de sedinta lista pentru interventii, am da cuvantul in conformitate cu aceste liste si cred ca dezbaterile ar avea de castigat.
  • Eugen Pirvulescu (PNL): Mie mi se pare partea de indepedent, acolo unde doamna senator din ultimul rand exagereaza si intra la fiecare, adica un minut pentru dansa la fiecare proiect de lege e ceva exagerat, din punctul meu de vedere mi se pare foarte mult si, practic, un singur om independent in Senat vorbeste mai mult decat toti senatorii.
  • Lucian Romașcanu (PSD): Nu sunt de acord. Daca cineva vrea ad-hoc sa ia cuvantul, este liber sa ia ad-hoc cuvantul, nu suntem intr-un congres al nu stiu carui partid unde ne inscriem la cuvant si vorbim pe rand. Parlamentul Romaniei este un loc al dezbaterii (...) cand e un om in sala care vrea sa vorbeasca nu poti sa-mi spui 'Nu-i pe lista, nu vorbeste' (...) vorbeste un coleg despre ceva, ii deschide o idee, vrea sa vorbeasca, nu pot sa-i spun 'Domnule, nu vorbesti ca nu esti pe lista'.
  • Anca Dragu: Ideea nu era de aplicat acesta regula intr-un mod inflexibil, ci tocmai de a duce dezbaterile in sensul dezbaterii si nu a reactiilor ad-hoc, emotionale si de a transforma dezbaterile in declaratii politice, pentru ca cam asta s-a intamplat in ultimele doua-trei saptamani. Ideea este sa oferim Parlamentului sansa de a dezbate, fara atacuri si declaratii politice care se pot face intr-o alta sesiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.