Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME. Printesa Lia si Andronic in cautarea 'omului potrivit' pentru revendicarea ilegala

paul, lia, spynews

Prinţesa Lia i-a vorbit jurnalistului Dan Andronic despre necesitatea găsirii unui "om potrivit" pentru a avea succes în demersurile de recuperare a bunurilor revendicate, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer sâmbătă arestarea preventivă a prinţului Paul .

Afirmaţia este făcută într-o convorbire pe care cei doi au avut-o in anul 2011, ceea ce, potrivit procurorilor, demonstrează că discuţiile între cumpărătorul de influenţă şi ceilalţi membri ai grupului infracţional nu s-au purtat doar prin intermediul lui Remus Truică, ci şi direct:

"doamnă: Bună dimineaţa! Bine. Deoarece timpul trece repede, am avea vreo posibilitate ca azi să-ţi dau originalele şi să vorbim despre... sau tu ştii cel mai bine ce să faci pentru a găsi pe cineva despre care a zis partenerul că avem nevoie imediat.

Andronic: Azi... de la 12,00 am o mulţime de întâlniri, dar... i le poţi da lui Marius... Marius...

doamnă: Este atât de important! Este atât să important să ajungem la omul potrivit şi să...

Andronic: Să-mi trimiţi lucrurile...

doamnă: Prefer să ţi le dau ţie, personal. Acestea sunt originale. Ai vrut să vezi originalele şi atunci ţi le dau.

Andronic: Da... Ok.

doamnă: Şi vreau să ştiu că începi să te ocupi să îl găseşti pe acest tip şi noi putem să ajutăm ca să-l pregătim!

Andronic: Ok, dar nu pot să-ţi dau răspunsul azi în legătură cu toate aspectele. Mai întâi, trebuie să văd şi apoi să încerc să găsesc tipul".

Tot în anul 2011, anchetatorii au interceptat un mesaj transmis lui Dan Andronic de prinţul Paul: "Am vorbit cu Robert. Va avea loc o întâlnire cu partenerul mâine. Poţi să vii sau pot să te văd înainte să plecăm".

Potrivit procurorilor, atragerea lui Andronic în grupul infracţional a fost decisă de Remus Truică pentru a-l convinge pe prinţul Paul că recuperarea bunurilor revendicate ar putea fi facilitată de presiunile exercitate prin mass-media, dar şi de relaţiile la nivel înalt pe care le avea jurnalistul.

"Pentru că imaginea publică contează foarte mult pentru prinţ, membrii grupului, în special inculpatul Remus Truică, intuind o cale pentru a obţine mai mult de la inculpatul Paul Al României, în anul 2007 i-a fost prezentat acestuia inculpatul Andronic Dan, ca o persoană influentă în lumea media, dar şi în lumea politică, fiind consultant responsabil de campania electorală a primului ministru. A fost folosit în cadrul grupului pentru a-i da prinţului Paul convingerea că reuşita demersului se va datora şi presiunii media exercitată prin intermediul publicaţiilor coordonate de acesta. De asemenea, a contribuit la întărirea convingerii prinţului Paul în influenţa reală a grupului la nivel politic cel mai înalt în statul român, prietenia lui Andronic cu primul ministru fiind de notorietate", se arată în referat.

Procurorii DNA au dispus vineri reţinerea prinţului Paul şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole din România, Gheorghe Sin, în dosarul privind retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa.

sursa foto: spynews.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.