Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stenogramele în baza cărora procurorii cer închisoare pentru Mircea Sandu şi Dragomir

dumitru dragomir catuse

Tribunalul București a rămas în pronunțare în dosarul privind dezafilierea fromației Universitatea Craiova, iar data la care se va comunica decizia este 25 mai. Procurorii au cerut pedepse de câte zece ani de închisoare pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, cererea fiind expusă, miercuri, la Tribunalul Bucureşti în cadrul ultimului termen din proces.

Procurorii susțin că în ședința Comitetului Executiv al FRF din 20 iulie 2011, membrii acestui organism au decis dezafilierea provizorie a clubului Universitatea Craiova, învocând încălcarea statutului federației, fără să se ofere exemple concrete.

Site-ul libertatea.ro vă prezintă pasaje din documentele adunate la dosar de procurorii DNA. Potrivit stenogramei ședinței Comitetului Exeutiv din 8 iulie 2011, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au coordonat operațiunea de dezafiliere a Universității Craiova.

10 ani de pușcărie pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir pentru dezafilierea Universității Craiova

Dl. D. Dragomir: Fii atent la ce spun eu acum. Măi, Mircea, manualul ne dă în judecată și pe FRF și pe LPF. Mă oameni buni, noi nu putem să-l dezafiliem, conform regulamentului.

Dl. M. Sandu: În ce situații se pot adresa instanței? Numai pentru contracte de muncă, din câte știu eu. Eu nu știu la ce instanțe s-a adresat.

Dl. D. Dragomir: Păi, nu ați auzit că v-a dat în judecată pe voi, pe mine.

Dl. M. Sandu: Domnule. Ia, cheamă-l pe Stângaciu!

Dl. D. Dragomir: Numai o secundă, domnule președinte. V-aș ruga să supuneți la vot treaba asta, care este în regulament, este în statut. Bun. El nu mai este la mine, la prima ligă. Eu nu pot decât să mă cert cu Mititelu decât la televizor.

Dl. M. Sandu: V-aș recomanda să nu vă certați. (…) Care este situația Universității Craiova? Înțeleg că ne-a dat în judecată.

Dl. Adrian Stângaciu: Universitatea Craiova ne-a dat în judecată.

Dl. M. Sandu: Cu ce drept?

Dl. A. Stângaciu: A dat în judecată comisiile federației.

Dl. M. Sandu: Comisiile n-au competență.

Dl. D. Dragomir: Este o problemă foarte gravă. Una este să ne certăm noi, să zbierăm noi la ăla și alta este acolo.

Dl. M. Sandu: Oameni buni. Una este darea în judecată a comisiilor, care nu sunt persoane juridice, și alta este federația, pentru că a dat în judecată federația.

Dl. A. Stângaciu: Pentru hotărâri ale comisiilor.

Dl. M. Sandu: Domnule, Stângaciu. Statutul ce prevede?

Dl. A. Stângaciu: Chestiunea aceasta cu dezafilierea.

Dl. Mircea Sandu: Și de ce nu faceți un referat la Comitetul Executiv ca să dezafiliem aceste cluburi?

Dl. D. Dragomir: De unde știți că nu are dreptate Borcea?

Dl. Mircea Sandu: Trebuia imediat să le spuneți să-și retragă acțiunea conform articolului, cum le-ați spus celor de la Bihor și nu trebuia să mă duc acolo, să mă apăr în instanța respectivă privind decizia dată aiurea.Deci, adresați-vă acum Universității Craiova, spuneți-le să-și retragă acțiunea împotriva federației, sub rezerva aplicării articolului respectiv din statut. Universitatea Craiova este în procedură de faliment, pentru că s-a dat o procedură la un tribunal, care ne informează că este în faliment Universitatea Craiova.

Dumitru Dragomir, după ce procurorii au cerut 10 ani de pușcărie: 'Nu am influenţat pe nimeni'

Dl. D. Dragomir: Fac ei altă firmă acum.

Dl. M. Sandu: Deci, te rog frumos acum să plece documentul și avem 24 de ore termen de a retrage acțiunea și de a face dovada în federație.

Dl. M. Sandu: Avem o problemă cu Universitatea Craiova. Dacă el este declarat falimentar și nu-și retrage acțiune va fi dezafiliat de Comitetul Executiv printr-o decizie. Dacă își retrage acțiunea vom vedea. Sunt două acțiuni. Una este falimentul care este altă speță și alta este acțiunea în justiție dacă nu are acest drept. Deci dacă el nu-și retrage acțiunea Comitetul Executiv îl dezafiliază și se încheie.

Dl. M. Sandu: Stai un pic? Numai puțin, nea Mitică! În momentul în care te-ai afiliat la FRF ai recunsocut statutul și respectarea lui. În momentul în care te-ai dus în instanță n-ai respectat statutul FRF, prin Comitetul Executiv te propun la dezafiliere până la prima Adunare Generală, deci dezafiliere provizorie. În momentul în care este dezafiliat nu mai poate participa la nicio competiție a Federației Române de Fotbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.