Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Steriu (PMP): Aşteptăm să vedem textul moţiunii de cenzură

Valeriu Steriu

Preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a declarat vineri că formaţiunea aşteaptă să vadă textele moţiunii de cenzură anunţate de PNL şi moţiunii simple pe Justiţie, anunţată de USR, după care va avea loc o discuţie în cadrul partidului pentru a se decide dacă parlamentarii PMP semnează aceste documente.

Întrebat dacă PMP semnează şi votează moţiunea de cenzură pe care intenţionează să o depună PNL, Steriu a spus că încă nu a văzut textul. "Aşteptăm să îi vedem textul. Avem discuţii cu toată Opoziţia. Am avut deja un prim demers de a semna împreună, în urmă cu 15 zile, la CCR, vom mai avea astfel de demersuri. În momentul în care avem un text al acestei moţiuni, vom avea cu siguranţă o analiză în cadrul partidului pentru a vedea cum putem contribui şi noi pentru a stopa orice fel de derapaje de la democraţie", a spus Steriu.

El a menţionat că nici textul moţiunii simple pe Justiţie nu a fost transmis de USR. "USR nu ne-a transmis moţiunea simplă. Am avut ieri o întâlnire informală cu un lider din partid pentru a discuta despre aceste oportunităţi. În acelaşi timp, trebuie să spun că privim şi noi cu îngrijorare ce se întâmplă. De asemenea, vedem cu mare uimire cum preşedintele PSD afirmă că nu cunoaşte despre cele ce se întâmplă la nivelul Guvernului, iar Guvernul nu cunoaşte ce se întâmplă la nivelul Ministerului Justiţiei. Deci probabil că până luni se va limpezi această lipsă de informaţie, revenim la fusul orar al României şi ştim care sunt problemele de aici", a afirmat preşedintele executiv al PMP, conform Agerpres.

Steriu a menţionat că în ce priveşte revocarea Avocatului Poporului reprezentanţii PMP "merg alături de cei din PNL". Despre iniţiativa cetăţenească privind autonomia Ţinutul Secuiesc, Steriu a spus că aceasta încalcă Legea fundamentală a statului român. "Evident că vom respinge. Am văzut că deja Consiliul Legislativ s-a opus. Îmi place să cred că nu se vor strânge semnăturile din 10 judeţe, 100.000 de semnături, dar este o aberaţie, este un proiect care încalcă Constituţia şi pe de altă parte va trebui să fie rapid retezată dacă va ajunge la Parlament, pentru că, până la urmă, Parlamentul este construit ca să discute lucruri serioase, pertinente, constituţionale. E un proiect care încalcă Constituţia şi nu cred că are rost să îl trimitem prin toate comisiile şi în două Camere pentru a ocupa timpul mult mai important pentru proiecte necesare în această ţară", a subliniat Steriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.