Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stevie Wonder, cap de afiş al unui concert în sprijinul luptei împotriva sărăciei în lume

wikimedia.org
stevie wonder

Stevie Wonder şi Green Day vor fi capetele de afiş ale unui concert organizat la New York în sprijinul luptei împotriva sărăciei în lume, în timp ce preşedintele american, Donald Trump, intenţionează să reducă ajutorul american, scrie marţi France Presse, potrivit AGERPRES.

Pharrell Williams, DJ duo-ul The Chainsmokers şi The Killers vor fi de asemenea mobilizaţi la 23 septembrie pentru Festivalul Global Citizen, în centrul New Yorkului, în Central Park, au declarat luni organizatorii.

Pentru Stevie Wonder, acest festival are loc într-un moment crucial. ''Când ne angajăm în probleme de viaţă şi de moarte, arătăm o dragoste divină'', a declarat cântăreţul orb.

Din 2012, festivalul atrage artişti dintre cei mai renumiţi şi coincide cu organizarea Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, ce-i reuneşte timp de o săptămână pe marii lideri ai lumii la sediul ONU din apropiere.

Pentru directorul festivalului, Hugh Evans, acest an este special după alegerea surpriză a lui Donald Trump şi votul în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar şi după respingerea populismului în timpul alegerilor din Franţa şi Ţările de Jos.

''Acum este necesar să se traseze o linie roşie pentru a arăta că ajutorul internaţional contează, că investiţiile în educaţie contează şi că a investi în produse alimentare şi combaterea foametei este important'', a declarat Hugh Evans pentru AFP.

Festivalul - care a fost exportat în Germania şi India - este gratuit, dar fanii trebuie să facă o ''faptă bună'', cum ar fi, de exemplu, să scrie o scrisoare către guvernul lor, pentru a putea obţine un bilet de intrare.

Hugh Evans este convins că în acelaşi mod în care am redus la jumătate sărăcia în ultimii 30 ani, o putem eradica complet în următorii 30.

Dar sosirea lui Donald Trump la putere în Statele Unite a perturbat complet datele, potrivit lui Evans. El crede că este absolut imposibil pentru Naţiunile Unite să-şi îndeplinească obiectivele de eradicare a malnutriţiei, de a asigura acces universal la apă potabilă sau de a oferi fetelor aceleaşi oportunităţi ca şi băieţilor în materie de educaţie până în 2030, dacă Statele Unite reduc ajutorul financiar internaţional aşa cum intenţionează noul preşedinte.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.