Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stolojan: O eliminare a cotei unice ar afecta investiţiile

stolojan

Guvernul va majora o serie de impozite şi taxe în 2015 şi anii următori, pentru a acoperi "pomenile electorale" din 2014 spune  europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan. Fostul premier avertizează că o eventuală desfiinţare a cotei unice de impozitare de 16% ar afecta investiţiile.

Taxa pe stâlp a fost o măsură "haiducească", e de părere Theodor Stolojan. "Să nu uităm că domnul Ponta şi-a creat resurse financiare în acest an printr-o măsură haiducească, introducerea acelui impozit pe construcţiile speciale, taxa pe stâlp, ca şi alte majorări de impozite, care au fost introduse peste noapte, fără nici un impact şi sigur că anul 2014 este un an încordat, din cauza acestor măsuri de pomeni electorale şi aşa mai departe şi cu siguranţă ne putem aştepta ca în 2015 şi în anii următori să avem o serie de majorări de impozite şi taxe, care să acopere această sporire de cheltuieli", afirmă europarlamentarul PDL.
"Să nu uităm că suntem deja la mijlocul lunii noiembrie şi deşi Guvernul şi-a asumat această obligaţie de a publica proiectul Codului Fiscal, noi nu avem încă un proiect de Cod Fiscal, a fost publicat un proiect, dar a fost retras imediat de către doamna ministru, bănuiesc la sugestia domnului Ponta şi a PSD-ului, pentru că în acel proiect erau prevăzute o serie de majorări de impozite şi taxe", susţine fostul premier, la RFI.
Theodor Stolojan crede că "această cotă unică este singurul avantaj fiscal conţinut într-o politică fiscală a României, care se schimbă de la o zi la alta şi ea corespunde cu stadiul actual de dezvoltare a României, a economiei. România şi Bulgaria sunt singurele ţări care nu sunt încadrate în grupa ţărilor dezvoltate din UE. Când vom ajunge acolo, putem rediscuta această problemă a cotei unice".
În opinia sa, o eventuală eliminare a cotei unice "ar reduce din nou poziţia României în competiţia pentru investiţii în această parte a Europei".
Premierul Victor Ponta a declarat recent că viitorul prim-ministru cu care va lucra în calitate de preşedinte va duce la îndeplinire programul de guvernare al USL şi va garanta păstrarea cotei unice, reducerea CAS, neimpozitarea profitului reinvestit, dar şi măsurile sociale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.