Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stoltenberg se declară absolut sigur că Trump va continua angajamentul faţă de NATO

wall street journal
Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat marţi 'absolut sigur' că preşedintele american Donald Trump va respecta pe deplin angajamentul faţă de Alianţa Nord-Atlantică, transmite DPA. Jens Stoltenberg a avut luni o convorbire la telefon cu secretarul american al apărării, James Mattis. Oficialul american l-a asigurat pe Stoltenberg că SUA vor susţine NATO, în pofida comentariilor anterioare ale lui Trump, care a spus că Alianţa este 'învechită' şi a acuzat statele membre că nu contribuie cât ar trebui la bugetul NATO şi la asigurarea securităţii globale.

"Sunt absolut sigur că noul preşedinte Donald Trump şi noua administraţie americană vor fi pe deplin angajaţi faţă de NATO şi faţă de parteneriatul transatlantic, dar şi faţă de importanţa garanţiilor de securitate", a spus Stoltenberg într-o conferinţă de presă în Kuweit. "Sunt absolut sigur, parţial deoarece acest lucru este în interesul atât al Europei, cât şi al SUA. O Alianţă Nord-Atlantică puternică este, bineînţeles, bună pentru Europa, dar este bună şi pentru SUA", a adăugat el, conform Agerpres.

În privinţa finanţării NATO, Stoltenberg a declarat că este 'pe deplin' de acord cu mesajul lui Trump că este nevoie de o 'distribuire a poverii mai corectă' şi că aliaţii europeni vor trebui să plătească mai mult şi să crească investiţiile în domeniul apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.