Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stomatologii și dermatologii ar putea fi duși în linia întâi în lupta cu Sars-Cov-2: 'Este o opțiune pe care și Suedia a adoptat-o'

stomatolog

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, anunță că medicii stomatologi și dermatologi ar putea fi folosiți în campania de imunizare. În schimb, farmaciștii nu reprezintă o opțiune în prezent deoarece nu au dreptul de a administra tratament.

Medicul Valeriu Gheorghiță susține că mai multe categorii de medici ar putea fi atrase în cadrul campaniei de vaccinare. Așa cum se întâmplă în alte țări, medicii stomatologi și medicii dermatologi ar putea fi utilizați în centrele de vaccinare.

Farmaciștii, însă, nu pot fi folosiți deoarece nu le permite legislația, relatează Mediafax.

„Cu medicii stomatologi, medicii dermatologi, da, este o opțiune pe care și Suedia, de pildă a adoptat-o. Problema resursei umane este peste tot. În condițiile acestea de pandemie o mare parte a resursei umane este implicată în îngrijirea acestor pacienți. Problema colegilor din rețeaua farmaceutică este legată de avizul de liberă practică. În România cadrul legal actual prevede că farmacistul nu are drept de a administra un tratament, sigur că acest lucru s-ar putea reglementa, nu ar fi neapărat o barieră. Dar credem că vom reuși să suplinim deficitul de resursă umană prin apelarea la celelalte categorii de medici și asistenți medicali”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.