Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Străinii au luat cu asalt arhiva bibliotecii digitale a UMFST, care cuprinde publicaţii din secolul al XVI-lea

umfst

Arhiva bibliotecii digitale a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş, care cuprinde publicaţii începând din secolul al XVI-lea, este accesată frecvent din numeroase state din Europa şi America de Nord, iar pentru creşterea volumului informaţional, din acest an studenţii efectuează stagii de practică prin care învaţă cum să digitizeze cărţi, periodice, manuscrise şi materiale iconografice.

"Începând cu acest an universitar, studenţii şi masteranzii Facultăţii de Ştiinţe şi Litere 'Petru Maior' din Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie 'George Emil Palade' din Târgu Mureş, de la specializarea Istorie şi Turism Cultural, îşi desfăşoară stagiul de practică în Laboratorul de digitalizare a publicaţiilor, digitizând cărţi, publicaţii periodice, manuscrise, materiale iconografice, pentru a furniza resurse informaţionale pentru cercetători din întreaga lume (...) Biblioteca îşi doreşte astfel să contribuie la dezvoltarea unor competenţe reale, necesare celor care şi-au asumat ca viitor conservarea şi promovarea patrimoniului cultural al umanităţii. Studenţii au contribuit la îmbogăţirea repozitoriului digital instituţional, digitizând cărţi, publicaţii periodice, manuscrise, materiale iconografice, pentru a furniza resurse informaţionale pentru cercetători din întreaga lume. Cele mai frecvente locaţii de accesare a biblioteca digital au fost: SUA, Franţa, Canada, Germania, Rusia, Ungaria, Belgia, Suedia, Ucraina, Republica Moldova, Anglia", a arătat UMFST Târgu Mureş, pe blogul propriu.

În anul 2018, în urma fuzionării Universităţii de Medicină şi Farmacie şi Universitatea "Petru Maior", respectiv a bibliotecilor aparţinătoare, biblioteca UMFST Târgu Mureş a ajuns la peste 340.000 volume de carte, potrivit Agerpres.

Între colecţiile bibliotecii se regăseşte şi colecţia de carte veche care cuprinde lucrări tipărite începând cu secolul al XVI-lea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.