Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strănepoata lui Hrușciov, avertisment 'apocaliptic': 'Suntem mai aproape de război nuclear decât în criza rachetelor din Cuba'

fanatik.ro
nina hrusciova

Rusia și Occidentul sunt mai aproape de un război nuclear decât în timpul crizei rachetelor din Cuba, a declarat strănepoata lui Nikita Hrușciov, potrivit Sky News.

Nina Hrușciova, un academician al cărui străbunic a fost lider al Uniunii Sovietice în timpul crizei din 1962, a avertizat că războiul din Ucraina este mai periculos deoarece niciuna dintre părți nu pare pregătită să „dea înapoi".

„Ceea ce a salvat cu adevărat lumea la acea vreme a fost faptul că atât Hrușciov, cât și Kennedy, indiferent ce credeau despre ideologia celuilalt și nu erau de acord cu ea, și nu au vrut să cedeze și să clipească primii, totuși, atunci când a apărut amenințarea unui potențial conflict de orice fel, au dat imediat înapoi. Suntem mai aproape de mai multe probleme, nucleare, decât în orice alt mod, pentru că nu văd astăzi nicio parte, în special partea rusă, dând înapoi, și asta este ceea ce mă sperie cel mai mult", a spus Nina Hrușciova pentru BBC.

Hrușciova a mai spus că este „clar" că actualul conflict este un război prin intermediari între Occident și Rusia, în care Ucraina este „într-o oarecare măsură un pion".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.