Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia bombă a americanilor: Vor să dezintegreze Rusia

obama putin

Moscova a acuzat marţi SUA că încearcă, prin toate mijloacele, să slăbească Rusia şi că sunt gata să meargă până la dezmembrarea Federaţiei Ruse pentru a-şi atinge acest scop.

''Ei (americanii) vor să slăbească la maxim ţara noastră. Nu este exclus atingerea acestui obiectiv şi pe calea dezmembrării Federaţiei Ruse. Aceasta le-ar permite Statelor Unite accesul la resursele bogate, pe care, după ei, Rusia le deţine pe nedrept'', a declarat secretarul Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patruşev, citat de lenta.ru.

Citește și: A prezentat știrile la PRO TV cu sânii la vedere: Gafă sau intenție? / FOTO

În acelaşi timp, Nikolai Patruşev, fost şef al serviciilor de securitate ruse (FSB, fost KGB), a declarat că Rusia nu pretinde la un rol de superputere şi că ţara sa nu doreşte să domine lumea. ''Înţelegem, desigur, faptul că Rusia este doar o parte din fosta Uniune Sovietică şi nu pretinde la rolul de superputere. Spre deosebire de SUA, Rusia nu doreşte să domine lumea'', a declarat Patruşev, potrivit gazeta.ru.

El a ţinut să adauge că aceasta nu înseamnă că Rusia nu are interese naţionale, pe care este obligată să le apere, în special printr-o politică externă eficientă.

Citește și: Surpriză pentru cei care au iPhone: E unic ce vor putea face pe Facebook

De amintit că, în noua strategie de securitate naţională, semnată de preşedintele Vladimir Putin la sfârşitul lunii decembrie 2015, SUA sunt menţionate printre ameninţările la adresa securităţii naţionale a Rusiei. Acelaşi document prevede că una din priorităţile Rusiei în perspectivă pe termen lung este aceea de a întări statutul ei de una din cele mai importate puteri ale lumii, scrie agerpres.ro

Citește și: Cum a ajuns ca o fotografie cu un cartof să coste un milion de euro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.